KPN biedt concurrentie voor CanalDigitaal

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  jako 3 jaren, 9 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #188189
   jako 
  Bijdrager

  KPN gaat via zijn nieuwe dienst Play online toegang bieden tot 22 zenders.

  De dienst zal beschikbaar zijn voor iedereen, dus ook voor mensen die geen tv-abonnement hebben of helemaal geen klant zijn bij KPN.

  Naast live tv zal Play ook on-demand films en series aanbieden, onder meer van HBO. De beeldkwaliteit is vooralsnog niet hd, KPN zegt te kijken of de kwaliteit in de toekomst kan worden verhoogd.

  Het tv-aanbod bestaat onder meer uit NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Net 5 en Veronica. Verder zijn Discovery Channel, National Geographic, MTV, Comedy Central, TLC, Xite, Disney Channel, Nickelodeon en Discovery ID onderdeel van het pakket.

  Lees verder op nu.nl

  De kans is natuurlijk groot dat je wel een Nederlands adres moet hebben en dat je gebruik moet maken van een VPN om een Nederlands IP adres te krijgen, maar het wordt een alternatief voor CanalDigitaal.

  #188190
   Wubbe (63) 
  Bijdrager

  Wat is dit dan anders dan de al bestaande mogelijkheden om via Internet TV te kunnen kijken? Bijvoorbeeld Interactieve Televisie van KPN of TV van XS4ALL. Dat is toch hetzelfde? Of zie ik iets over het hoofd.

  Even terzijde:
  Ik heb (in NL) TV van XS4ALL. Ik heb nu een VPN verbinding met mijn modem thuis voor elkaar (dus een Nederlands IP nummer). Als het goed is kan ik straks in FR op mijn tablet Televisie kijken (en via een Chromecast of Apple TV dat op de televisie tonen). We hebben internet via de buren (via een range extender) dus ik twijfel of het geheel snel genoeg is.

  In september vindt de eerste test plaats…

  #188191
   jako 
  Bijdrager

  Voor de nieuwe dienst hoef je geen klant te zijn van KPN, iedereen kan de dienst afnemen. Alle huidige oplossingen zijn slechts beschikbaar als aanvulling op een bestaand (internet-) abonnement bij een provider.

  #188192
   LesTourins 
  Bijdrager

  @wubbe,
  Het zal mij benieuwen hoe/of dat werkt met die chromecast.
  Bij mij lukte het niet. Mijn smartphone had een vpn met NL maar de chromecast moet op hetzelfde wifi netwerk staan om content van je tab/smartphone/laptop naar je tv te streamen. Tethering op mijn smartphone met vpn lukte mij niet. De vpn schakelde uit bij opstarten van tethering. En de chromecast liet geen vpn installeren. Ik heb toen een dd-wrt vpn modem geinstalleerd en nu werkt het wel omdat mijn smartphone en chromecast op hetzelfde wifi netwerk staan. Ik praat over 5 maanden geleden. En je moet toch minimaal 3Mbps op je vpn hebben wil je SD kunnen streamen zonder bufferen.
  Apple tv weet ik niets van.

  #188193
   jako 
  Bijdrager

  Je aansluiting thuis moet ook een flinke uploadsnelheid halen. Met adsl is dit meestal onvoldoende, met glasvezel moet het prima gaan.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account