kopen op internet

This topic has 10 reacties, 8 stemmen, and was last updated 6 years, 11 months geleden by Jos le Conseiller.

 • Auteur
  Berichten
 • #202156
   ratatouille
  Bijdrager

  In NL is het kopen bij internetwinkels heel normaal, maar in Frankrijk moet ik daar nog aan wennen. Ik vraag me ook af wat mijn consumentenbescherming is, is dat Europees geregeld en hier net als in NL?

  Natuurlijk moet je oppassen voor frauduleuze websites, net als in Nederland.
  Waarbij je door de taalachterstand meer moeite hebt met het ontdekken van kleine spel- en grammatica foutjes, waardoor je ze kunt ontmaskeren. Zelfde voor e-mail berichten die soms erg goed op die van je bank lijken. Kortom, je bent eerder het haasje als je de finesses van de taal niet beheerst.

  Maar los daarvan, hoe zijn jullie ervaringen? En wat zijn je rechten?

  #202160
   Taciturne
  Bijdrager

  In 14 jaar veel op internet gekocht in Frankrijk. Nooit problemen gehad. Betalen vrijwel altijd met credit card via beveiligde betaalwijze of soms met PayPal.
  Naruurlijk regelmatig frauduleuze mails gehad waarin gevraagd wordt om je gegevens “opnieuw” in te voeren of een zogenaamde achterstallige betaling te doen maar die zijn zo doorzichtig dat je wel erg naief moet zijn om daar in te trappen.

  Steven

  #202161

  Idem.

  Peter.

  #202162
   Jaap Pijpe
  Bijdrager

  Ervaringen idem als Steven en Peter.
  Maar hoe het met de consumentenbescherming zit?

  Jaap

  #202163

  Bonjour,

  Ik koop al sinds mijn vestiging in Frankrijk (2005) heel veel via Internet. Van kleine verbruiksartikelen zoals zaagkettingen en diamantschijven tot bouwmaterialen die per vrachtwagen geleverd worden. Via websites in Frankrijk, maar ook in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Hongkong, China en de USA. Nooit een probleem gehad (laat ik dit afkloppen).

  Sommige dingen koop ik wel in de winkel, zoals witgoed en bruingoed van huismerken met extension de garantie, zodat ik nooit in onzekerheid ben waar ik naartoe moet als zo´n apparaat stuk gaat.

  Als u écht bang bent dat de leverancier wél uw centjes accepteert maar het betaalde artikel nimmer levert, kunt u beslissen uitsluitend websites te gebruiken die met een gegarandeerd betalingssysteem werken zoals Paypal of Kwixo.

  Voor merkartikelen die via Internet worden geleverd kunt u altijd direct op de leverancier of vertegenwoordiging in Frankrijk een beroep doen voor bijvoorbeeld garantiekwesties. Eventueel informeert u hiernaar vóór aankoop.

  Salutations, Jos

  #202164
   jako
  Bijdrager

  Ik koop ook alles op internet, en ook nooit problemen gehad -tot deze week. Bij een aankoop bij een Franse webwinkel bleek de creditcard ‘refusee’. Een direct binnengelopen email verzocht mij direct contact op te nemen met de credit card maatschappij wegens ‘vermoedelijke diefstal’ van de creditcard.

  De aankoop werd dus door het veiligheidssysteem onderschept. Het belletje was zo gedaan en vrijgeven van de creditcard idem, maar een ‘secure password’ aanmaken (veiligheidseis van de webwinkel) bleek onmogelijk, zelfs voor de medewerker van de credit card maatschappij.

  Vermoedelijk is het probleem dat het veiligheidssysteem een Franse postcode weigert te koppelen aan een Nederlandse kaart. De kaart maar aan Paypal gekoppeld en zo alsnog betaald met diezelfde kaart.

  Mooi hoor al die beveiligingen…

  #202165
   ratatouille
  Bijdrager

  Mooi te horen dat jullie succesvol gebruik maken van het internet kopen in Frankrijk. En Jos is helemaal een wereldreiziger! Maar die rechten? Is er ook een afkoelingsperiode, dat je kan terugkomen op je aankoop, en is dat ook geldig bij verzekeringen, keuringsaanvragen, tenten..?

  #202158
   wilm
  Bijdrager

  Leidend beginsel is dat je 7 dagen de gelegenheid hebt om je aankoop te annuleren. Er zijn echter ook uitzonderingen. En uiteraard geldt altijd de vraag: houdt de verkoper zich hier ook aan?

  Voor wat betreft de jurische achtergrond: op internet staat een handig (pdf)-foldertje.

  (met dank aan Jos voor de technische ondersteuning)

  Wilm

  #202159
   wilm
  Bijdrager

  Leidend beginsel is dat je 7 dagen de gelegenheid hebt om je aankoop te annuleren.

  #202166

  Bonsoir Wilm,

  In de onderstaande tekst heb ik de vierkante haken vervangen door accolades.

  Het is heel eenvoudig een URL in te voegen maar je moet het even weten.
  Je selecteert in je post de tekst die naar de URL moet verwijzen en klikt op de kettingschakel bovenin. Die tekst komt dan tussen URL markers te staan, als volgt:

  Code:
  Gewone tekst {url}naar Kwixo{/url} gewone tekst

  Dan plak je de eigenlijke URL van de webpagina met een “=” teken vóór de vierkante sluithaak in de openingsmarker van de URL, als volgt:

  Code:
  Gewone tekst {url=http://www.kwixo.com/}naar Kwixo{/url} gewone tekst

  Nogmaals, vervang in jouw tekst de accolades hierboven door vierkante haken. Ik hoop dat dit een beetje helpt.

  Salutations, Jos

  #202157
   le bricoleur
  Bijdrager

  Ja, Jos,
  zo ingewikkeld gaat het op dit forum. Andere fora en websites doen het makkelijker.
  Ik maak mij er niet meer druk om.
  Iedere website zijn eigen procedures.
  Netzo als bij auto’s in de jaren ’50: op ieder dashboard en rond ieder stuur zijn de schakelaars anders verdeeld!

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account