Pâques, al leek het eerder kerst dit jaar met het ijs op de auto, maar het mocht de pret niet drukken.
Elk jaar organiseren we een Grand Brunch de Paques, en dan wisselen we een beetje met de genodigden zodat er elk jaar weer een nieuw koppel aan tafel zit.
De eerste keer was nog voordat we de Chambres d’Hôtes opende, vroeger was er altijd de pessach met de tradities, de hele familie en vriendenkring aan lange tafels, eten, lachen, feest.
De eerste keer vonden ze het maar raar, wat is dat een brunch?
Geen wijn maar sinasappelsap, koffie en jam op brood.
De tafel stond vol, patés van de beste charcuterie, hammen, kazen – de Nederlandse niet vergeten – diverse broden en baguettes, confitures …… onwennig keken ze naar de enkeling wie al eerder “gebrunched” had.
Als eerste moest er toch een glas rosé aan te pas komen, apero!
Maar dan?
Elk jaar weer een genot te zien hoe iedereen ervan smult, letterlijk en figuurlijk, niet van de tafel te slaan.
We beginnen om elf uur, maar om half elf is iedereen al in de tuin (we houden de deur op slot) en uiteindelijk staan de laatste (dit jaar) om vijf uur op.
De nieuwe genodigden vertelde me bij het gedag zeggen “veel leuker dan kerstfeest, wat een sfeer!”
[img]https://infofrankrijk.com/wp-content/uploads/y1855-P1060354.JPG[/img]