installatie zonnepanelen

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rob van der Meulen 3 jaren, 10 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #188187
   distelvink 
  Bijdrager

  goedemorgen,
  ik heb onlangs van Eneco in NL het e-boek Zonnepanelen voor Dummies ontvangen. Inspirerend! Heeft iemand recente ervaring met de installatie van zonnepanelen op een woonhuis in LDF?
  Staat het opwekken van zonne-energie nog steeds op een laag pitje? Ik hoorde ook van iemand die een installatie had laten aanleggen maar dat het maanden duurde voordat de aansluiting op het electriciteitsnet geregeld was.
  Ben benieuwd!

  #188188
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  In Nederland worden panklare oplossingen aangeboden, door de energieleveranciers en door gemeenschappelijke inkoopverenigingen. Oplossingen die wat de kosten betreft ongeveer 1/3 zijn van wat er in Frankrijk wordt aangeboden. De hardware is in LDF aanzienlijk duurder (de klant krijgt immers toch subsidie/belastingvoordeel) en de branche laat zich ook voor haar werkzaamheden rijkelijk belonen. Dit nog los van de overdadige bureaucratische rompslomp en daarmee gepaard gaande vertragingen. En de noodzakelijke keuring door de streng controlerende Consuel organisatie.

  De website Photovoltaïque is nog steeds de meest complete in zijn soort in Frankrijk. Uiteraard ook aandacht voor het kiezen van je installateur. In het oud archief van dit forum nog een discussie van vijf jaar geleden, met de nodige links

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account