Huis te koop gezocht in departement 08

Dit onderwerp bevat 5 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 1 maand geleden door Noë.

 • Auteur
  Berichten
 • #213243
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Wij zijn op zoek naar een 2e huis in de Franse Ardennen.

  We hopen dat u reageert (via het forum of la.belle.nature@ziggo.nl) als u iets te koop weet dat lijkt op de onderstaande omschrijving.

  De reistijd vanaf Rotterdam mag niet meer dan 3 ½ uur zijn. Het moet een vrijstaand huis zijn met de buren op flinke afstand dus niet in een dorp. Een elektra aansluiting en een aansluiting op het drinkwaterleidingnet is voor ons een must.

  We willen een klein huis met weinig kamers, bijvoorbeeld zoiets als:
  • woonkamer (mag evt gecombineerd zijn) met de keuken.
  • douche (mag evt gecombineerd zijn) met de WC.
  • 2 of 3 slaapkamers.
  • schuur (al dan niet aangebouwd, niet te groot) voor opslag en werkplaats.

  Heel mooi vinden we een eeuwenoud huis dat ook binnen nog veel authentieke details heeft zoals eikenhouten plafond, vloer en haardschouw. Echter, ook een nieuwer huis sluiten we zeker niet uit.

  Het huis moet direct bewoonbaar zijn maar we stellen geen hoge eisen aan het interieur en het comfort. Hoogwaardig gerenoveerd is interessant en we willen daar ook wel voor betalen, maar het hoeft niet. De meubilering willen we graag van u overnemen als u dat wilt.

  Continue geluid van bijvoorbeeld een ventilator van bedrijven in de buurt is voor ons een echte afknapper. We zoeken een rustige boomrijke omgeving afgewisseld met landbouwakkers. Bos vinden we ook prachtig. De natuurbeleving en de plek, daar gaat het ons vooral om.

  #213421
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Als je Frans goed genoeg is dan is leboncoin een goed startpunt.

  https://www.leboncoin.fr/ventes_immobilieres/offres/champagne_ardenne/ardennes/

  #213422
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik heb voor de Vogezen eerder een paar tips uitgeschreven, het meeste hiervan gaat ook voor de Ardennen op. https://www.devogezen.nl/Artikelen/ID/308/Huizenprijzen-in-de-Vogezen

  #213434
   Noë
  Sleutelbeheerder

  @jean
  << Het moet een vrijstaand huis zijn met de buren op flinke afstand dus niet in een dorp.>>
  Dat was ook eerst ons idee. Maar toen ik aan alle vrijstaande huize ‘ver van de buren’ sporen van inbrak zag hebben wij toch voor een dorp gekozen, met vriendelijke buren, die ook op ons huis passen als wij er niet zijn.

  #213464
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Timo, Le Bricoleur,

  Bedankt voor jullie reacties/tips.

  Ja diefstal in 2e huizen is idd een flinke domper op je vakantie/woongenot. Alleen is het juist een afgelegen huis in de natuur waarom we bereid zijn de lange reis naar FR te maken. Een dorp met buren is juist waarom we NL willen ontvluchten.

  We hopen dat de remedie is om geen waardevolle spullen in het huis achter te laten. Alleen spullen die je zo in de kringloopwinkel kunt vinden. Wij zijn best alternatief ingesteld op dat punt. 🙂 Hoeven we ons meubilair ook niet te verzekeren, alleen het casco.

   

   

   

  #213468
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Wij zitten in een gebied waar er niet veel wordt ingebroken, maar de afgelopen 5 jaar hebben in een straal van 25 km toch twee huizen van Nederlanders steels bezoek gehad. Bij de een, aan de rand van een dorp, werden relatief kostbare zaken als maaiers, kettingzagen en een tv gestolen, terwijl de ander, in de middle of nowhere, alleen kringloopspullen in huis had. Die werden ook mooi meegenomen. Dat werd zoeken naar nieuw meubilair, keukengerei en gereedschap. Was niet duur, maar wel vervelend.

  Ik woon relatief afgelegen met een buur redelijk dichtbij en de overige drie op grote afstand. Er is maar één weg naar mijn huis en aan het begin wonen twee jagers met hun honden in een kennel. Geen mens komt ongezien of ongehoord daar langs. Dat merkte een vriend die onaangekondigd ons huis opzocht toen wij er niet waren. Hij was nog niet uitgestapt of twee van mijn verre buren stonden om hem heen voor een verder zeer aangenaam gesprek. Kortom, kringloopspullen zijn geen garantie voor een inbraakloos leven en buren zijn niet altijd een vervelende bijkomstigheid.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2024 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?