Houten woning laten bouwen

Dit onderwerp bevat 19 reacties, 6 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 6 jaren, 4 maanden geleden door Noë.

 • Auteur
  Berichten
 • #200224
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik woon al 7 jaar in het noorden van de Lot in de middle of nowhere. Ik wil een nieuw en goed geisoleerd huis laten bouwen. Vergunning aangevraagd, geen probleem. Maar nu een aannemer! Het huis is slecht bereikbaar en alimentation is het grote probleem. Hoe vind ik in hemelsnaam een aannemer die iets van prefab ter plekke fabriceert?

  #200242
   Noë
  Sleutelbeheerder

  probeer eens http://www.pagesjeunes.fr
  zeg maar de gouden gids van Frankrijk

  #200238
   Noë
  Sleutelbeheerder

  en dan vind je bv deze : http://www.batitec-maisons-bois.com
  succes, wimb

  #200233
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Op deze site kun je met de zoekfunctie diverse bedrijven zoeken. Ook aannemers/artisans. Als het nieuwbouw wordt, heb je rekening te houden met o.a. RT 2012, maar daar zal jouw architect wel mee overweg kunnen. Heb je die niet ( het huis is kleiner dan 170 m2) dan hoort de aannemr dit te beheersen.

  #200234
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ja, de pagesjaunes en pagesblancs heb ik uiteraard wel. De aanvraag voor de permis de construire is de deur uit. Hier al met diverse artisans, entrepreneurs gesproken maar eigenlijk zit iedereen in de maconnerie. En Cahors is hier 100 Km vandaan en dus anderhalf uur rijden. Zoek dus gewoon verder. Bedankt voor de support.

  #200235
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Als ik het goed begrijp hebt u al een pré-fab aangeschaft? Dat kan de boel wat compliceren omdat een aannemer dan genoegen moet nemen met de materialen van een ander. Ik woon en in een ossature de bois huis, zelf ontworpen en zelf gebouwd met een bevriende artisan en af en toe wat ingehuurde specialisten. Zelfs als ik zijn commerciële prijzen reken ben ik toch goedkoper uit dan wat ik pré-fab gevonden heb. Ander voordeel: al het hout (Douglas) komt uit de buurt.
  Hier in de buurt heeft iemand een pré-fab uit Letland laten komen. Er kwam een busje met Letten mee die in drie weken alles hebben gebouwd. Kan uw pré-fabber ook niet bouwen?

  #200236
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Nee hoor, ik heb slechts een architect in NL die het getekend heeft en er vanuit is gegaan dat het prefab kon worden, maar zoals gezegd is de aanvoer lastig van prefab constructies. Maar U heeft zelf hout op maat laten zagen bij een zagerij? Bevriende artisan(s) heb ik wel, maar misschien is het project te groot voor 2 man. Als ik het hou hier heb en de fundering klaar zou het moeten kunnen. Ik ben benieuwd hoe u aan het hout gekomen bent.

  #200237
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Het hout komt uit een zagerij in de Tarn. Die oogsten het is de Montagnes Noires.
  Ik heb het voor een uitbreiding van 5 x 11 m laten zagen. Ik heb het aan de hand van de tekening zoveel mogelijk op lengte besteld en had uiteindelijk heet weinig verlies. We hebben van de bestelling een dag gezaagd om alles op maat te hebben.

  Groen:
  Montants 12 x 5 cm te bestellen in lengtes vanaf 250cm of telkens + 50cm
  Montants 12 x 12 cm idem
  Ceinturages 12 x 4 cm idem
  Dakbalk 15 x 40 cm samengesteld uit twee stukken. Met Manitou geplaatst.
  Sporen 20 x 4 cm
  Volige 15 mm in diverse lengtes en breedtes

  Gedroogd:
  Bardage 14,5 x 2,7 x 400 cm (spijkeren met inox)
  Encadrements deuren en ramen 14 x 3 cm
  Contreventé met OSB 15 mm
  Isolatie ingeblazen celluloze
  Ondervloer 22 mm OSB
  Vloerplanken 27 mm grenen.

  De opbouw tot wind- en waterdicht was twee weken met twee man (plus een opper). 1 Deur, 1 Baie Vitrée van 240, drie ramen 140 x 80. Het afwerken is helaas nog niet klaar… dat gaat petit à petit.
  Ik had zelf wel de dalle de beton voorbereid. Die twee weken is slechts de opbouw van het houtskelet, contreventé, bardage, deuren en ramen en de pannen.

  #200239
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik hoop van harte dat je NL-architect ook in staat is geweest een ontwerp te maken dat aan de Franse normen voldoet, inbegrepen de RT2012.

  Wat betreft het vinden van een aannemer:
  Noorden van de Lot. Het hangt er een beetje vanaf waar je precies zit, maar wellicht kun je contact opnemen met Almer van Ommen, hij zit vlak bij Beaulieu. Naar ik heb begrepen volledig bevoegd en verzekerd. Van huis uit timmerman.
  almer@quatremains.fr

  Ik wil je adviseren om – om niet wie het uiteindelijk wordt – je aannemer ook de materialen te laten leveren. Dat maakt het wat aantrekkelijker voor hem. Want anders dan wat veel mensen lijken te denken, is e voor goede bedrijven voldoende werk voorhanden en zitten ze niet te wachten op klussen waarbij alle risico moet worden gedragen voor uitsluitend wat vergoeding voor arbeidsloon.

  Succes,
  Wilm Snellenberg

  #200225
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo Wilm, bedankt voor de suggestie. De architect heeft alle Franse normen meegenomen. Ik ben nu even in NL voor een familie-evenement en spreek ook de architect nog. Beaulieu is niet zo heel ver van mij verwijderd. Ik schat 32 Km ofzoiets. Dat zou iets kunnen zijn dan.
  Nogmaals dank.

  #200226
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ouwegrijze, ik ben erg benieuwd naar waar je zit, noorden van de Lot kan bij Brive in de buurt zijn, maar ook b.v. Cahus.
  Kun je daar iets meer over vertellen? (desnoods via privémail.)

  Zelf zit ik vlak bij Bretenoux.

  Wilm

  #200227
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo Wilm
  Ik zit nog voorbij St Céré, richting Latronquière in de gemeente Gorses. Een gemeente met een heel groot oppervlak maar slechts weinig inwoners. Daar woon ik in de bush halverwege een helling. En het is een slecht pad van een 500m naar beneden door het bos. Niet te breed, maar ook niet te hoog vanwege telefoonkabel. Aanvoer van materiaal zal het grootste probleem zijn (behalve de aannemer dan 🙂

  Groet Peter

  #200228
   Noë
  Sleutelbeheerder

  P.s. Wilm. Ik principe had ik geen architect nodig. Het wordt naar een veredeld chaletje van exclusief terras 170 m2. (14 x 5) en maximaal haalbare ruimte om te bouwen ivm de helling van de heuvel. Dit stuk heb ik al laten vlakken. Valt dus ver binnen de normen voor een verplichte architect in FR.

  #200229
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Peter, omgeving Latronquiere, dat is inderdaad de bush, echt rustig, en lekker hoog.
  Ik zal eens nagaan of ik daar in de buurt nog iemand ken die je mogelijk verder kan helpen.

  wilm

  #200243
   Noë
  Sleutelbeheerder

  P.s. Wilm. Ik principe had ik geen architect nodig. Het wordt naar een veredeld chaletje van exclusief terras 170 m2. (14 x 5) en maximaal haalbare ruimte om te bouwen ivm de helling van de heuvel. Dit stuk heb ik al laten vlakken. Valt dus ver binnen de normen voor een verplichte architect in FR.

  Uiteraard een “1” teveel 🙂 70 m2. Ik heb contact op genomen met Almer en wacht op antwoord om eventueel verdere zaken te kunnen regelen. Overigens doet de DDT weer eens overdreven moeilijk over de bouwvergunning. Het zal dus nog wel even kunnen duren. Wel vermakelijk dat papiergeneuzel. Ik moet in 2D nu een 3D tekening maken. Misschien doe ik dat nog wel een stuur er een 3D brilletje bij op 🙂

  #200230
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ouwegrijze, zo nodig weet ik nog wel iemand anders voor de uitvoering van het werk, van huis uit timmerman, hij zit alleen iets verder weg dan Almer. Laat maar weten hoe e.e.a. loopt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf nog doorzoeken.

  Wat betreft de tekeningen: heeft je NL-architect geen 3D voor je gemaakt dan?
  Verder: geen idee hoe handig je bent, maar tegenwoordig kun je al redelijke 3D-tekenpakketten kopen voor een betaalbare prijs. Kun je het niet zelf, en wil je het professioneel, dan wil ik je ook wel verder helpen.

  Succes,
  Wilm

  #200240
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Wilm, die programma’s heb ik wel. Maar ja, uitprinten is wel 2D. Zet maar eens een omgeving waarin alles scheef en schuin loopt op tekening. Ik weet ook niet waarover het allemaal gaat daar bij die DDT (Ik dacht trouwens dat het vroeger de DDE was) De vorige keer met een abri de jardin is de burgemeester met iemand van de DDE komen kijken en toen had ik de vergunning binnen 14 dagen binnen. Bedankt voor je aanbod trouwens, maar ik heb er zelf wel lol in. Heb alles kadastertechnisch icl franse coordinaten in autocad en de 3D schetsen in Sketchup.

  Groeten Peter

  #200241
   Noë
  Sleutelbeheerder

  BTW Wilm, misschien kunnen we een keer afspreken en de plannen van mijn architect en locatie eens bekijken (betaald hoor) Mail me maar even privé. Peter@Ouwegrijze.nl

  #200231
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo Wilm, zou je even contact met me willen opnemen via email. Peter@Ouwegrijze.nl? Bouwvergunning is rond, maar ik heb nog advies nodig. Groet Peter

  #200232
   Noë
  Sleutelbeheerder

  zie je mailbox Peter.

  Wilm

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 20)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?