This topic has 9 reacties, 7 stemmen, and was last updated 5 years, 7 months geleden by tjitte.

 • Auteur
  Berichten
 • #189071
   tjitte
  Bijdrager

  Als ik na 2 maanden weer in mijn Franse huis kom, staat het gras tot heuphoogte( iets overdreven, maar veel scheelt het niet). De bosmaaier doet het goed, maar kost erg veel tijd. De gewone maaimachines, evenals een mulch-maaier kan maar een beperkte grasoogsten aan. Is een balkmaaier een goede optie? Het gaat om zo’ n 2000 m2. Kan deze zo’n grashoogte makkelijk aan?
  Ik hoor het graag.

  Topkat

  #189076
   Fransco
  Bijdrager

  Ik gebruik een allesmaaier/debroussailleur, die tussen een bosmaaier/debroussaileuse en een maaimachine in zit, althans volgens het lokale spraakgebruik hier. De eerste keer maai ik op een redelijk hoge stand en daarna de gewenste lage maaistand. Ik heb ook zo’n 2.000 meter te maaien.

  #189077

  Dit is nu precies wat ze bedoelen met buitenlandse eigenaren van onroerend goed : “Komt u zich hier vestigen of komt u om ’t gras te maaien ?”

  Peter.

  #189078
   Silex
  Bijdrager

  Ik betaal mijn mijn liefste buurman € 25 per maand en dan mag hij zo vaak maaien als hij wil.
  Helaas is dat meestal maar 1x per maand.
  Door deze regelmatige maaibeurten blijft het gras zo kort dat de buren geen klachten hebben over overwaaiende zaden, die hun groente(n)tuinen vervuilen.
  Dit heeft heel wat burenergernis voorkomen.

  janv

  #189079
   RonaldF
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik heb zowel de driewieler van het plaatje als de balkmaaier. Als het gras te hoog is gebruik ik de balkmaaier. Deze kan zo’n beetje iedere hoogte aan, want hij benadert het gras aan de onderkant (in tegenstelling tot de driewieler). Werkt prima, alleen geeft het wel veel opruimwerk en dat duurt vele malen langer dan het eigenlijke maaien. Als het gras zo hoog is dat het afgevoerd moet worden vind ik een bijkomend voordeel van de balkmaaier dat deze het gras niet klein maait, zodat het eenvoudiger bij elkaar te hooien is…En ach, in het zonnetje is het eigenlijk heerlijk werk! 🙂

  Groet,

  Ronald

  #189080
   tjitte
  Bijdrager

  Iedereen enorm bedankt voor de waardevolle adviezen. Ik ga maar eens op zoek naar een balkmaaier. Nog adviezen hierover of adressen?

  Topkat

  #189074
   hent
  Bijdrager

  Dag Tjitte,

  Ik worstel met hetzelfde probleem. Heb een AS motormaaier die het terrein makkelijk aan kan maar de eerste maaironde, als het gras en onkruid een meter hoog staat, verloopt moeizaam. Het gemaaide gras hoopt zich op onder de machine in de trommel en ik moet elk rondje de machine afzetten en de trommel weer leeg maken. Ik heb echter een oplossing bedacht die ik nog in de praktijk moet testen. Van een oude AS heb ik het voorste wiel en ophanging verlengd zodat de machine aan de voorkant veel hoger komt en daardoor het gemaaide gras zich niet meer ophoopt.

  Hent

  #189072
   marhout
  Bijdrager

  Een zitmaaier werkt ook prima.
  Ooit ging ik ons gras na lange perioden van afwezigheid met een zeis te lijf. Maar dat is geen karwei dat je elke keer wilt doen.
  Voor de grap eens geprobeerd met de zitmaaier (12 PK) met de maaibak in de hoogste stand: bleek formidabel te werken!

  Wim3

  #189075
   marhout
  Bijdrager

  Dit ‘grasveld’ ging dus allemaal ‘om’ met de zitmaaier.

  Wim3

  #189073
   tjitte
  Bijdrager

  Ik heb een ALKO-balkmaaier aangeschaft. Bevalt me uitstekend. Het gras is in korte tijd gemaaid en wat rest is een kwestie van gedoseerd opruimen. Dank allen voor het meedenken!

  Tjitte

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account