Hollande, reeds gebroken beloftes

Dit onderwerp bevat 24 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  jako 4 jaren, 7 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #193280
   jako 
  Bijdrager

  De reeds gebroken beloftes van het TV optreden van gisteravond:
  -in 2015 niet meer belastingen, dat hij 2 minuten daarvoor nog de verhoging van de taxe d’habitation op 2e huizen verdedigde was hij zeker al vergeten.
  -De overheidsuitgaven gaan ook in 2015 gewoon omhoog, zelfs volgens het eigen budget. De z.g. ‘enorme bezuiniging’ van 21 miljard maakt nog geen deuk in een pakje boter en volgens de EU berekeningen groeit het tekort volgend jaar dan ook gewoon verder naar 4,8% in plaats van te krimpen naar het afgesproken maximum van 3%, laat staan de gewenste 0,5%.

  #193283
   Jos le Conseiller 
  Bijdrager

  Bonsoir,

  Ik heb het TV optreden van de heer Hollande niet meegemaakt. Ik ga namelijk over mijn nek als ik die vent alleen maar zie. Een typische beroepsbureaucraat, nooit een onderneming van binnen gezien, geen flauwe notie van wat het betekent om commercieel actief te zijn, maar wél vol stalinistisch-maoïstische studeerkamertheorieën over hoe zijn socialistische droom-economie zou moeten functioneren. Een paar leugens meer of minder zijn klein bier als het erom gaat de werkelijkheid naar zijn hand te zetten. Zijn grote socialistische voorbeelden zijn immers ook van de eerste leugen niet gebarsten.

  De vraag is nu wat er eerder gaat gebeuren, het compleet imploderen van de FR economie of het vertrek van de heer Hollande. Het zal een close finish worden. En hoe het ook afloopt, FR staat inmiddels bekend als de hel op aarde voor ondernemers en investeerders. Een reputatie die je sneller hebt opgebouwd dan je hem weer kwijt bent. Met dank aan de heer Hollande en zijn roofridders.

  Ik heb het in 2012 al voorspeld in deze draad: Frankrijk is hard op weg een tweede Griekenland te worden, dankzij het beleid van vergelijkbare socialistische dwaallichten die nog geen ijsje in de Sahara kunnen verkopen. Welnu, FR is nog steeds en route.

  Voor een dergelijke voorspelling hoef je overigens niet helderziende te zijn. Enige algemene ontwikkeling en het bestuderen van het lot van alle socialistische heilstaten tot op heden levert alle duidelijkheid die nodig is. Was dat niet Einstein die zei: “The definition of insanity is continuing to do the same thing over and over, and then expecting different results“?

  Salutations, Jos

  #193284
   Petrus, Mr Petrus 
  Bijdrager

  Ik ga namelijk over mijn nek als ik die vent alleen maar zie.

  Ja Jos, we weten inmiddels wel hoe je over de huidige president denkt. Maar kun je je eens verdiepen in wat historische perspectieven, zonder onmiddellijk te steigeren waar ’t ’n vertegenwoordiger van de PS betreft ?

  En zou ’n Sarkozy ’t tij hebben gekeerd ?

  Dus : stop je gezever, kom met alternatieven en dan bestaat er ’n kans dat ik jouw typsels met meer interesse dan nu zal lezen.

  Peter.

  #193285
   Petrus, Mr Petrus 
  Bijdrager

  Bij nader inzien, wat ik eigenlijk wil zeggen :

  Ik word ’n beetje moe van al ’t geroeptoeter van de vele pensionado’s die zich slechts zorgen maken om hun oudedagsvoorziening, zonder ’n millimeter noch ’n seconde verder te kijken dan hun belang reikt.
  Jos “le” conseiller heeft hier herhaaldelijk blijk van gegeven, laatst nog.
  Jos is wellicht “un” conseiller, maar dan niet de mijne. Tenzij ’t bouten & moeren betreft.

  En waarom word ik hier ’n beetje moe van ? Ik heb dagelijks te maken met ’n hoop kinderen, de bloem der natie. Laat deze aankomende generatie vooral demotiveren door al dat gezever van alle Jossen.

  Hoe – in godsnaam – ’n natie in beweging te krijgen ? Door links of door rechts, mij is ’t om ’t even. Maar zet deze natie in beweging, er is ’n hoop te doen. ’t Gekliem, geklaag en gezever draagt hier weinig aan bij, doet slechts in de loopgraven bukken.

  Peter.

  #193286
   Jos le Conseiller 
  Bijdrager

  Bonjour Peter,

  Dat juist ú nu vervalt in ad hominems in een discussie valt me wat van u tegen. Bovendien, door mijn bijdragen te framen als gezever van een egoïstische pensionado lijkt u de schuld van slecht nieuws bij de boodschapper te willen leggen. Ik vind dat een beetje kinderachtig.

  Naast vele anderen lijkt ook u beïnvloed door het maatschappelijk fenomeen waar het “bon ton” is om oudere en jongere generaties tegen elkaar op te zetten. U weet wel, kosten van de vergrijzing, inhalige babyboomers, et cetera. Alsof de belangen van ouderen en jongeren strijdig met elkaar zouden zijn. Niets is natuurlijk minder waar. Integendeel, jong en oud, van zuigeling tot bejaarde, heeft belang bij een solide, gezonde en goed functionerende economie. En als ik dan waarneem hoe zo’n economie door een stel ideologisch bevlogen prutsers de vernieling in wordt gedraaid, voel ik me vrij om die ontwikkeling stevig te bekritiseren. Niet omdat ik pensionado zou zijn, maar omdat ik nét zoveel moeite heb als ieder ander met de exploderende (jeugd)werkloosheid, de golf van bedrijfssluitingen en de afbraak van voorzieningen. En dat heb ik alhier in niet weinig bijdragen ook als zodanig verwoord.

  Uw kreet “zet deze natie in beweging, er is ‘n hoop te doen” klinkt natuurlijk prachtig, maar is al nét zo’n holle frase als al die andere slogans van de gevestigde politieke orde: tijd voor verandering, het krachtige Frankrijk, bruggen bouwen, et cetera ad nauseam. Dat gaat die kinderen waar u dagelijks mee omgaat óók niet helpen. Die zijn meer gebaat met een opvoeding in historisch besef, kritisch denken en begrip van de eigen verantwoordelijkheid. Dergelijke kinderen worden niet gedemotiveerd door kritische schrijfsels van mij of wie dan ook, integendeel. Misschien zou u de historie rond de gebeurtenissen van mei 1968 er nog eens op kunnen nalezen.

  Dat ik niet uw conseiller ben en dat u mijn schrijfsels met weinig interesse leest, laat me overigens Siberisch.

  Salutations, Jos

  #193287
   JSwaal 
  Bijdrager

  Ik ga juf Mariëtta roepen, hoor!

  JS

  #193288
   jako 
  Bijdrager

  Het verschil tussen Sarkozy en Hollande is in de praktijk nihil. Sarkozy kwam i.h.a. met goede ideeën en plannen, maar heeft daar niets van waargemaakt. De oorzaak kan zijn het ontbreken van steun uit de samenleving, de macht van de vakbonden, of gewoon onwil. Dat doet er niet toe, het resultaat bleef uit.

  Hollande is gestart met totaal verkeerde plannen voor de Franse economie, zoals verhogen van de pensioenleeftijd, afschaffen van het moratorium op ambtenaren, belastingverhogingen, extra belastingen en extra regels. Primair extra overheidsuitgaven ten laste van de werkgevers.

  Dat probeert Valls nu terug te draaien, maar er moet veel meer gebeuren dan het linkse deel van zijn partij toestaat. Wat er nu gepland staat is te weinig en te laat en dan is het nog afwachten welk deel van de geplande maatregelen daadwerkelijk wordt ingevoerd. Ook hier blijft resultaat vooralsnog uit.

  Het gebrek aan vertrouwen wat beide presidenten hebben veroorzaakt kan funest aflopen voor Frankrijk. Zonder vertrouwen draait een economie niet en het biedt een voedingsbodem voor populisme en radicalisme.

  Aan de jeugdwerkloosheid kan snel en kosteloos iets gedaan worden: afschaffen minimumloon en werktijden voor jongeren. Het werkt overal, maar in Frankrijk is dat als vloeken in de kerk.

  #193289

  Ik ga juf Mariëtta roepen, hoor!

  Juf Mariëtta hield het al een beetje in de gaten JSwaal 😉

  voedingsbodem voor populisme en radicalisme.

  Ironisch genoeg waarschuwde Hollande daar zelf al tegen.

  #193290
   JSwaal 
  Bijdrager

  Het verschil tussen Sarkozy en Hollande is in de praktijk nihil.

  En dat is maar goed ook. Een franse president heeft inderdaad macht en kan grote invloed uitoefenen, maar de wetten en beleid worden toch door de Assemblée goedgekeurd, of niet. Niet door hem persoonlijk in ieder geval.

  In tijden van voorspoed kan iedereen regeren, als het tegenzit kan niemand het. Ik zie wel dat Hollande maar een krap mandaat heeft, 51,9% van de stemmen, indertijd.

  Blijkbaar gaat het in Frankrijk (en Nederland) gewoon nog goed genoeg, zodat de kiezer maar wat doet, of in z’n eigen straatje stemt. Als het je zelf goed gaat stem je vaker rechts-achtig, en laten we wel wezen, het gaat het overgrote deel van ons allemaal behoorlijk goed, gemiddeld zijn we de laatste 30 jaar allemaal rijker geworden. Kortom..

  Wie de volgende president(e) ook wordt, goed zal hij/zij het vast niet doen.

  JS

  #193291
   jako 
  Bijdrager

  Hollande had een krap mandaat, maar ook een ruime meerderheid in de Assemblée en had dus de macht om echte hervormingen gewoon door te voeren, ongeacht de mening van de minderheid.

  Die kans is reeds verprutst en het is inmiddels duidelijk dat de regering Hollande zelfs bezwijkt voor de druk van protest van kleine minderheden en een reeds gedane investering van een miljard simpel weggooit (milieutaks). Als klap op de vuurpijl probeert deze ‘betrouwbare overheid’ het probleem van dat miljard bij de contractant neer te leggen.

  Dat is geen beleid van een visionair, maar korte-termijn denken van een politicus, die nog slechts 2,5 jaar wil overleven en “après moi le déluge”.

  #193293
   ruiter 
  Bijdrager

  ach frankrijk het is een mooi land om je tweede huis te hebben en op vakantie te gaan maar verder
  in nederland hebben ze niets voor niets het gezegde er met de franse slag naar slaan
  frankrijk is een van de landen die we zo snel mogelijk uit de eu moeten verwijderen
  enkel noord europese landen zouden hier nog lid van mogen zijn
  het noorden levert het geld waar het zuiden van leeft
  als frankrijk een kans wil maken nog iets te worden zullen ze moeten leren dat de wereld groter is als frankrijk dus talen leren op school en het chauvinisme vaarwel zeggen

  #193294
   JSwaal 
  Bijdrager

  Eigenlijk is Frankrijk op zich groot genoeg om zelfredzaam te zijn. Wat heb je nou nog nodig van buiten als je Frankrijk bent? Ok, sinaasappelschilletjes uit de Caraïben voor de Grand Marnier, maar verder? Alles is er al.

  Dat van de Franse slag begrijp ik maar half, als je ziet hoe fraai er toch ook gebouwd wordt (werd?). En cultuur, kunst en cuisine vergen toch toewijding en aandacht die niet met de franse slag gerijmd kunnen worden.

  Misschien is handel drijven, groeien en geld verdienen wat minder belangrijk voor Fransen? Da’s typisch angelsaxisch. Net als echt het beste produkt maken weer rijnlands is. In Frankrijk doen ze het gewoon een beetje anders, en aangezien wij Nederlanders een mix zijn van rijnlands en angelsaxisch model schrijnt dat een beetje.

  JS

  #193295
   Petrus, Mr Petrus 
  Bijdrager

  Jos, nu niet opeens zielig gaan doen en mij betichten van “verval” tot “ad hominems.”
  Tot vervelens toe herhaalt u uw meningen over de zittende president, zonder daarbij ’n argument te leveren. Dan is ’n weerwoord al snel ’n ad hominem.

  Uw gelijk gun ik u. Maar wat ik Frankrijk niet gun, is negatief gezever zonder enig blijk van zich in te willen zetten voor ’n verandering.

  U kijkt niet verder dan uw pensioenuitkeringen (zie uw bijdrage aan ’t draadje ‘Stilte’ van enkele dagen geleden).
  Ik maak me druk voor ’n toekomst, op m’n eigen, kleine schaal. En dan niet slechts m’n eigen toekomst.
  Daarbij ken ik m’n plaats, werd er onlangs geen ‘zingende buschauffeur’ in Twente of zo ontslagen omdat-ie te vrolijk was ?

  Sorry, Jos. Ongetwijfeld zal de lokale brico blij zijn met uw klandizie. Voor de rest draagt u weinig bij aan waar F zo’n behoefte aan heeft.

  Peter.

  #193281
   jako 
  Bijdrager

  @jswaal: Was dat maar waar. Frankrijk is een relatief groot land, maar vrijwel zonder grondstoffen. Geen gas, geen olie en het beetje uranium van eigen bodem is ook al op. Alle energie en andere grondstoffen moet ingevoerd worden en daar staat te weinig export tegenover, zeker nu zelfs Franse landbouwproducten niet meer kunnen concurreren met het buitenland.

  Handel drijven is Nederlands en niet angelsaxisch, die gebruiken liever geweld om de gestelde doelen te bereiken. Raiders, geen traiders.

  #193282
   JSwaal 
  Bijdrager

  @jako: LDF heeft zon, wind, rivieren voor hydropower, en geothermie. Ik heb verdorie 25 jaar terug in Odeillo gestaan bij een prototype zonne-oven. 20 jaar later, echter, was er niks veranderd. Jammer. Nu is de tijd om dat soort techniek stevig op te schalen, want de afrekening voor goedkope atoomstroom komt ook nog, en van de franse bossen kan je misschien één winter stoken, dan zijn ze ook op.

  Misschien is het punt dat Fransen op het moment niet echt doeners zijn? Aan de andere kant, wat is de reden dat je (ik) in Frankrijk wil wonen als Nederlander? Rust, fraaie natuur, een doorlopend vakantiegevoel… Dan zit je ook niet te wachten op al te veel doenerigheid.

  JS

  #193304
   jako 
  Bijdrager

  Ja, dat heeft Frankrijk, maar dat is de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat. Ca. 80% van de elektriciteitsproductie is kernenergie, ca. 10% hydro, ik meen ook nog wat op kolen en olie. De rest wordt met veel subsidies bijgeprutst. Al het vervoer, chemische industrie etc. draait op ingevoerde olie. Al het gas voor huishoudens wordt ingevoerd uit Nederland, Rusland, Noorwegen en een beetje uit Noord-Afrika waar ook het uranium vandaan komt.

  In Frankrijk wordt ook de eerste kernfusiereactor gebouwd, qua research zit het hier wel goed. Het is de vertaalslag naar commercialisering die hier niet van de grond komt, vanwege alle overbekende redenen.

  Na de VS is Nederland de grootste voedselexporteur ter wereld. Hoe kan zo’n klein land nu zo veel meer exporteren dan een groot land als Frankrijk met een gunstiger klimaat?

  #193302
   ruiter 
  Bijdrager

  js u heeft gelijk voor ouderen met een goede uitkering de hemel op aarde
  maar helaas kan daar de kachel van frankrijk niet van roken
  en door de manier waarop frankrijk bekend staat zal elke weldenkende ondernemer zich wel 10 keer bedenken voor hij met zijn bedrijf naar frankrijk gaat
  en daar zit het hem men zal een charme offencief moeten uitvoeren wil men het tij nog keren
  frankrijk zal moeten leren dat ze aan het economische afvoerputje staan en de grote dagen van weleer voorbij zijn
  anders verword het binnen heel korte tijd tot een land wat constant op de zak van brussel zal moeten leven
  en daar zijn ze ook niet gek

  #193303
   JSwaal 
  Bijdrager

  Na de VS is Nederland de grootste voedselexporteur ter wereld. Hoe kan zo’n klein land nu zo veel meer exporteren dan een groot land als Frankrijk met een gunstiger klimaat?

  Is het echt zo, van die grootte van Nederland? NL kan nauwelijks de eigen bevolking voeden, tenzij we alle landbouwgrond vol zetten met aardappels en verder niks eten, heb ik wel eens gelezen. Graan voor brood wordt ingevoerd, wat we zelf kweken is leuk als veevoer, maar niet goed voor brood.

  Dat “wij” zo veel varkens en kippen en kalveren weten te produceren komt omdat we de soja invoeren uit zuid-amerika. We voeren die varkens dus oerwoud, en nauwelijks Nederlandsche waren. De mest voeren we uit naar Duitsland en Belgie.

  Tomaten en paprika’s worden gemaakt van aardgas. We zijn lekker bezig.

  Wie de eerste werkende fusiereactor weet te bouwen is een spekkoper. Hebben we het dan over Iter? Dat staat wel in F, maar is een puur internationaal projekt.

  JS

  #193292
   ruiter 
  Bijdrager

  jakko
  een nederlander die een ton heeft omgezet gaat proberen het jaar daar op 150 000 euro
  te realiseren
  in franrijk denkt men ach 100 000 is leuk waarom me nog verder druk maken

  #193301
   jako 
  Bijdrager

  Was dat maar waar.
  Bij die ton omzet zit in Frankrijk gemiddeld 1,06 ton aan uitgaven.

  @jswaal: inderdaad, Iter is een internationaal project, maar staat wel in Frankrijk met een reden.

  Hoe Nederland de status van op 1 na grootste voedselexporteur ter wereld heeft bereikt boeit me niet echt, het feit dat zo’n klein land deze status heeft en grote landen als Frankrijk achter zich laat is verbijsterend.

  #193297
   JSwaal 
  Bijdrager

  Ehm, maar misschien is de manier waarop NL die status bereikt heeft wel volkomen onverantwoord. En het is eindig. Als het gas op is, of energie duur wordt is het meteen afgelopen. Gaan we dan weer gewoon aardappels eten?

  Voorlopig staat een werkende Iter gepland voor 2020-2027, en verder.

  JS

  #193298
   jako 
  Bijdrager

  Ik ben geen expert op dat gebied, maar de glastuinbouw in Nederland claimt inmiddels een energieoverschot te hebben in plaats van gas te gebruiken.

  #193299
   ruiter 
  Bijdrager

  op dit moment draaien hier twee pilot projecten waarbij het overschot aan wind en zon energie omgezet worden in waterstof gas welke s nachts de generatoren van de centrales voeden
  tevens heeft de glastuinbouw veel geinvestteert in bio vergisting zonnepanelen en aardwarmte waardoor 75 % van energie behoefte zelf opgewekt kan worden

  #193300
   JSwaal 
  Bijdrager

  O, dan is er dus geen energieprobleem meer :-))

  Affijn, duurzame energie is natuurlijk geen Frans probleem, maar een wereldwijd.
  (Persoonlijk mik ik voor mijn volgende huis op een plek met een flinke lap bos.)

  JS

  #193296
   ruiter 
  Bijdrager

  nee we hebben geen energieprobleem maar alle goede ideeen worden tegen gehouden door een kleine groep die er nu veel aan verdient en dit graag zo wil houden
  er zijn uitvindingen genoeg maar men laat ze niet toe stel je voor dat de shell buiten spel gezet wordt waar moet bea dan van leven
  wordt lid van greenvally op you tube en leer er wat van niet wat je op school leerde maar wat er mogelijk is als je maar durft

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 25)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account