Herbouw verplichting

This topic has 3 reacties, 4 stemmen, and was last updated 5 months, 4 weeks geleden by Guillaume le Conquerant.

 • Auteur
  Berichten
 • #214012
   Eric Gerth
  Bijdrager

  Weet iemand of er in Frankrijk een herbouw verplichting bestaat of kan dit per gemeente/regio verschillen? Wij hebben de mogelijkheid om het terrein van de buren, met daarop hun totaal afgebrande huis, te kopen. Huis is 10 jaar terug gebouwd en door de buurman na ruzie 3 jaar terug in de brand gestoken. Idee voor ons is om ruimte bij te kopen en het terrein als tuin te gebruiken, restanten weg te slopen en betonplaat te laten liggen om mogelijk in de toekomst een schuur te bouwen.

  Eric Gerth

  #214013
   wannox
  Bijdrager

  Enkele jaren geleden kon ik ook een aantal percelen kopen van een buurman, met op een daarvan een ,vijftig jaar geleden, afgebrand huis. Bij de gemeente hebben ze me toen verteld dat in het natuurgebied waar het huis staat herbouw gewoon verboden is. Conclusie – vraag het bij de mairie.
  Een beetje inlezen via Google is ook nuttig, bv met “obligation de reconstruction maison apres sinistre“.
  Bij een notaris kun je eventueel nog informeren of een “sloopvergunning” in de ontbindende voorwaarden kan.

  wimb

  Zoals het hamertje thuis tikt, tikt het nergens

  #214014
   bosbess
  Bijdrager

  Ongetwijfeld geldt ook in jullie gemeente een bestemmingsplan (PLU = Plan Local d’Urbanisme). Of je zomaar een tuin mag maken van de grond van je buurman en of je er een schuur mag neerzetten, zal er van afhangen of de grond een woonbestemming heeft.

  Ik zou jullie plannen voorleggen aan een bevoegde persoon in het gemeentehuis, bijvoorbeeld aan de burgemeester. Als hij het zelf niet weet, heeft hij zijn ambtenaren om het uit te zoeken. Dit soort zaken kun je het beste ter plaatse overleggen met de burgemeester.

  #214601

  Vrienden van ons hadden een enorm stuk grond met een ruïne huis. Ze kampeerden er alleen de eerste jaren totdat er een washok en toilet werd gemaakt . De burgemeester kwam langs om te melden dat er nu herbouwd moest worden, wat dan ook maar gedaan werd.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account