Franse Rekenkamer: staat lijdt aan controle-, regel- en bemoeizucht

This topic has 5 reacties, 6 stemmen, and was last updated 7 years geleden by Anoniem.

 • Auteur
  Berichten
 • #191668
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  In een vernietigend rapport heeft de Franse Algemene Rekenkamer (la Cour des comptes) vastgesteld dat de Franse staatsorganisatie een doolhof is, gespeend van elke rationele organisatie, verstoken van enige doelmatigheid en in beslag genomen door een administratieve druk die het onmogelijk maakt zijn taken uit te voeren. Erger nog, de staat brengt schade toe aan de andere partners van de Franse samenleving. Hoe kan het eigenlijk anders in een land waar de publieke macht zich met alles wenst te bemoeien en niemand vertrouwt?

  Bericht op de homepage.

  Wim

  #191672
   jako
  Bijdrager

  Iedereen die van buiten naar Frankrijk kijkt weet dit al lang, heel lang. Dat nu de rekenkamer dit rapporteert betekent dat er nog hoop is, maar vermoedelijk zal Hollande het rapport geruisloos onderin de onderste lade laten verdwijnen.

  Hij weet het immers beter, als enige ziet hij zelfs al economisch herstel in Frankrijk.
  De verslaggever van France2 heeft ook nooit antwoord gekregen op de vraag waarom er alleen banen gecreëerd zijn die worden betaald uit belastinggeld.

  #191671
   wilm
  Bijdrager

  Zijn 14/7-toespraak gehoord hebbende, kan niemand meer ontkennen dat Hollande veel humor heeft.

  Wilm

  #191673
   Anoniem
  Inactief

  Ik vind de rapporten van de Franse rekenkamer altijd zeer treffend. Ik verbaas me dan ook altijd dat ze zo aan de kant geschoven kunnen worden. Blijkbaar leven politici veelal op een roze wolk wat hun van alles oplevert..
  Ingrid

  #191669
   Taciturne
  Bijdrager

  Bureaucratie is gebaseerd op angst: niemand durft eigenstandig beslissingen te nemen uit angst door hogere machten teruggeroepen te worden. Dus alles maar “volgens het boekje”, de oorspronkelijke gedachte achter de regels vergetend. Bovendien houdt het mensen bezig dus verschaft werk.

  Ik werk voor een aantal overheidswerkgevers (gezondheidszorg en defensie) en het is ongelooflijk hoeveel dingen er mis gaan omdat niemand verantwoordelijkheid durft te nemen. Toezichthoudende en handhavende instanties zijn geen haar beter: zo mag bijvoorbeeld een gloednieuw dagverblijf van gehandicapten niet in gebruik worden genomen omdat de bordjes op de deuren ontbreken en één of ander register nog niet klaar is. Terwijl als er echt iets mis is, er de andere kant uit wordt gekeken want Justitie vervolgt toch niet.

  Steven

  #191670

  Zo is ‘t, en ’t verlamt welwillenden.

  Peter.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account