Dit onderwerp bevat 9 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren geleden door Noë.
-
AuteurBerichten
-
13 september 2013 om 11:25 #191755Wim BavelaarToeschouwer
Onder aanvoering van minister Arnoud Montebourg van Redressement productif (herstel van de productie), heeft de Franse overheid 34 plannen gelanceerd om de opgelopen industriële achterstand ongedaan te maken en veelbelovende bedrijfstakken weer een rol van betekenis te laten spelen in de wereldwijde concurrentie. Van de vijf grootste industriemachten staat Frankrijk op de laatste plaats.
Bericht op de homepage.
Wim
13 september 2013 om 12:30 #191758NoëSleutelbeheerderIn eerste instantie zou ik zeggen:
Het gaat de goede kant op!Maar met een beetje doordenken meen ik toch:
Tegensturen moet je zodra voor insiders de eerste tekenen van achterstand zichtbaar zijn, en niet pas als die ook voor het grote publiek en in de omzetcijfers manifest is. Een achterstand die in 10 of 20 jaar opgelopen is haal je niet in drie of vier jaar in. Vóór nieuwe ontwikkelingen op de markt komen zijn meestal meerdere jaren, zo niet tientallen jaren aan research en development nodig.Zij gaan wel de goede kant op, maar misschien een beetje laat. Wie heeft er nu geslapen? Politici, industriëlen of het hele volk? Hopelijk komt een mentaliteitsverandering tot stand.
13 september 2013 om 14:16 #191759NoëSleutelbeheerderOp mij komt het allemaal heel erg over als een oud socialistisch credo van de maakbare samenleving.
Echte innovaties zijn naar mijn bescheiden mening nog nooit door overheden afgedwongen of bewerkstelligd, of het moet zijn, omdat die overheden oorlogen begonnen. En dat lijkt me toch niet de meest aan te bevelen methode.
Dus…Franse overheid, in plaats van dit manifest-achtige optreden….maak het kleine en grote ondernemingen weer mogelijk te innoveren door de kosten omlaag te brengen en zaken als ontslagrecht te ontdoen van zijn werkgelegenheid remmende aspecten.13 september 2013 om 17:32 #191760NoëSleutelbeheerderBonjour,
Helemaal met Christian en Jaap eens.
Quote:Quote uit het bericht op de homepage
Volgens minister Montebourg, de man van ‘made in France’, bezit zijn land voldoende middelen en bronnen om dat doel te bereiken: technologische, industriële, economische, menselijke en financiële.De heer Montebourg heeft hier volkomen gelijk in.
Nu alleen nog de allesoverheersende en bemoeizuchtige FR overheid met zijn verstikkende oerwoud van regels en zijn onhoudbare belastingdruk een paar flinke stappen terug laten doen, en dan komen we wel ergens. Het opheffen van het dwaze Ministère du redressement productif van de heer Montebourg zelf zou een eerste nuttige stap kunnen zijn.
Salutations, Jos
13 september 2013 om 18:58 #191761NoëSleutelbeheerderRebonjour,
Tijdens mijn overpeinzingen ten aanzien van de FR aanpak van de industriële wederopbouw kwam ik dit plaatje tegen. Past volledig in de filosofie.
Voor de betekenis, zie hier. Evengoed een hele leuke site waaraan de FR overheid nog veel nuttige informatie voor haar
propagandainformatiecampagnes kan ontlenen.Salutations, Jos
13 september 2013 om 19:01 #191762NoëSleutelbeheerderVanmorgen op de radio gehoord (France Inter) : “Ook Stalin bepleitte economisch groei.”
Peter.
13 september 2013 om 22:03 #191763NoëSleutelbeheerderZoals ik al zei…..”maakbare samenleving”….?
“Bepleiten” is dus de dialectiek van die geloofsrichting.
Nieuwe term daarvoor is “Hollandisme”.
Je zou je bijna plaatsvervangend gaan schamen als Bataaf.14 september 2013 om 09:23 #191764NoëSleutelbeheerderDe Fransen hebben het wel begrepen hoe het kan, zie deze epistel over de Soziale Marktwirtschaft van Ludwig Erhard.
Het principe van Ludwig Erhard, vader van het Duitse Wirtschaftswunder, was:
De overheid moet zich terughouden uit de economie, moet alleen het kader garanderen waarin de economie zich vrij kan ontwikkelen. Zijn instrumenten waren een ondernemersvriendelijke belastingswetgeving en het Bundeskartellamt (mededingingsautoriteit), dat elke vorm van monopolisering en oneerlijke afspraken onmogelijk moest maken.
Hij noemde dit een beetje vergoelijkend ‘soziale Marktwirtschaft’ om tegenstaanders de wind uit de zeilen te nemen. Socialistisch (centralistisch dirigistisch) was het beslist niet.
Hierdoor en door de Marshalplan-hulp kwam de Duitse economie na de oorlog uit het slop.Een voorbeeld voor Frankrijk?
30 september 2013 om 23:21 #191756NoëSleutelbeheerderPrima om tegenwicht te bieden aan al die opkomende landen die Europa economisch willen domineren (Europa wordt al sinds lange tijd gedomineerd door de V.S. en nu dus ook China!). We moeten ons realiseren dat Europeanen eeuwenlang de dienst hebben uitgemaakt in de wereld en dat was niet voor niets. Europeanen zijn inventief, hebben lef, veel kennis en werken hard. We hoeven ons door geen enkel land te laten domineren. Maar dan wel op voorwaarde dat de Europeanen een sterk economisch, politiek, sociaal en financieel blok gaan vormen, te beginnen met de landen die ooit met de Europesche eenwording zijn begonnen (Benelux-landen, Frankrijk, Duitsland en Italië – hoewel dat laatstgenoemde land nu veel vraagtekens oproep). De huidige Europese Unie is een regelrechte aanfluiting, alleen gemaakt om geld te verdienen en te laten circuleren, maar zeker niet bedoeld om Europeanen samen te brengen. De Europese Federalische Partij (al vertegenwoordigd in 15 Europese landen) wil een ander Europa: humaan, solidair, efficient, sociaal en democratisch. Weg met die ondemocratische en geldverslindende E.U. die alleen het geld koning laat kraaien en geen oog en begrip heeft voor de echte belangen van de Europeanen! Een ander Europa is mogelijk en absoluut noodzakelijk. Weg met die anti-Europese regeringen die hun gevechtsvliegtuigen liever in Amerika kopen dan in hun eigen Europa met een fantastische vliegtuigindustrie. Kies voor een Europa die u beschermt en niet voor een Europa die u bedreigt!
Jan van Arkel, Vice-Président du Parti Fédéraliste Européen, section France (zie site).
1 oktober 2013 om 18:01 #191757NoëSleutelbeheerderJan,
welkom op dit forum.
Maar waar is je site? Niet in je bijdrage, niet in je profiel. -
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.