Dit onderwerp bevat 12 reacties, 9 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 9 maanden geleden door Anoniem.
-
AuteurBerichten
-
9 januari 2013 om 21:08 #192969Wim BavelaarToeschouwer
Het makelaarsnetwerk Orpi is een (reclame)campagne gestart om de huizenverkopers te bewegen hun vraagprijzen te verlagen: ‘Revisitons les prix’. Het doel van de actie is om weer beweging te krijgen in de stil vallende huizenmarkt. Eén van de redenen dat het aantal transacties steeds daalt, zou de terughoudendheid bij de verkopers zijn om, conform de marktontwikkelingen, hun vraagprijzen te verlagen.
Bericht op de homepage.
Wim
10 januari 2013 om 09:02 #192978NoëSleutelbeheerderBonjour,
Toen ik in FR kwam wonen ontdekte ik statistieken op het gebied van onroerend goed die ik niet uit NL kende. Een heel aansprekende vind ik nog steeds de tunnel van Friggit. Deze tunnel is gebaseerd op de veronderstelling dat op de lange termijn houdbare huizenprijzen zich bewegen in een zekere bandbreedte ten opzichte van het gezinsinkomen. Hoewel dit een open deur lijkt, was een blik op de grafieken in de link voor mij heel verhelderend.
Indien men durft te veronderstellen dan resultaten uit het verleden een indicatie kunnen geven voor de toekomst, dan kan niet anders worden geconcludeerd dan dat de huidige prijzen van het FR onroerend goed ruimschoots aan de hoge kant zijn. Om de verhoudingen weer recht te trekken moeten óf de huizenprijzen omlaag, óf de gezinsinkomens omhoog. Zo lang de huidige regering aan de macht is, denk ik dat ik wel weet welke kant het op gaat.
Ceterum censeo, overigens ben ik van mening dat Hollande en de PS Frankrijk te gronde richten.
Salutations, Jos
10 januari 2013 om 10:10 #192977AnoniemInactiefWat dan Jos?Ik hoop het gezins inkomen omhoog.
Niet omdat ik wat met huizenprijzen heb maar temeer omdat ik van mening ben dat de lonen te laag zijn in fr.10 januari 2013 om 14:15 #192974NoëSleutelbeheerderBonjour Cees,
De heer Hollande en zijn kompanen zijn in de beste socialistische traditie van mening dat de overheid overal de oplossing voor is. Zie bijvoorbeeld de plannen om de werkloosheid te bestrijden door méér banen bij de overheid te creëren. Die overheid wordt dus steeds groter, en daarmee kostbaarder.
Ik parafraseer de uitspraak van Bob Hoye: “People will eventually find out that unlimited government requires unlimited funding (which will result in unlimited taxation)”. (Toevoeging tussen haakjes van mij)
Kortom, naar mijn mening zal linksom of rechtsom een steeds groter deel van de inkomsten van de FR huishoudens richting overheid gaan. Ik zie persoonlijk dan ook allesbehalve een stijging van het FR gezinsinkomen dat kan worden aangewend om een huis te kopen. Integendeel.
De joker in het pakket kan natuurlijk worden gevormd door een plotselinge opleving van economische groei in FR. Gezien het feit dat de huidige regering er alles aan gelegen is de economie zo grondig mogelijk om zeep te helpen lijkt me de kans daarop niet erg groot.
Ceterum censeo, overigens ben ik van mening dat Hollande en de PS Frankrijk te gronde richten.
Salutations, Jos
11 januari 2013 om 04:07 #192973NoëSleutelbeheerderQuote:Ik zie persoonlijk dan ook allesbehalve een stijging van het FR gezinsinkomen dat kan worden aangewend om een huis te kopen. Integendeel.Vaak lees je dit op fora waar ze hopen op een potselinge daling van de huizenprjzen. Ik zelf vrees dat de horeca, dure wijnen, mode en huishoudelijke artikelen wel eens een gevoelige klap kunnen gaan krijgen. Veel lui zitten vast aan een hypotheek.
11 januari 2013 om 08:23 #192975AnoniemInactiefFelix, die klappen vallen al, alleen is het veel minder zichtbaar om drie redenen;
1 veel huizen staan al in verval dus ze vallen minder op.
2 veel mensen konden de touwtjes al lang niet meer bij elkaar knopen dus men is het al gewoon.
3 en dat is de mooiste; Frankrijk is een gesloten land, men praat amper met elkaar zeker als het over problemen gaat, het is dus gewoon niet zichtbaar.
Bij ons zijn de afgelopen twee jaar een aantal (5 of 6) grote bedrijven over de kop gegaan, bij elkaar denk ik zo’n 4000 banen.
Er worden door enkele stinkend rijke boeren families die een kussen vol geld hebben liggen opeens huizen gebouwd op stukjes land dat je je afvraagt waar het voor dient (dan alleen het omzetten van geld naar stenen) en vervolgens staan ze al een jaar leeg want niemand huurt.
Mensen die het niet meer kunnen betalen trekken bij hun ouders in, of zoeken een kamertje ergens op het platteland voor een paar stuivers.
De bouwmarkten lopen leeg, aannemers hebben amper wat te doen, moest je voorheen de aannemer dertig keer bellen of hij een devis wilde maken, nu bellen dertig aannemers per dag of ze een devis voor je mogen maken.
De bricmarche’s lopen behoorlijk leeg, en de restaurants hebben afgelopen zomer al veertig pourcent minder omgezet.
Wat me het meest opviel was dat de maandagochtend trein naar Parijs bomvol zit, dat betekend dat veel beter opgeleide de wijk kiezen naar de grote stad.
Een huis (met waarschijnlijk een vette hypotheek) in zo’n mooie stad als La Rochelle geef je natuurlijk niet zomaar op.11 januari 2013 om 08:34 #192976NoëSleutelbeheerderBonjour Felix,
U schreef:
Quote:Quote uit felix op 11/01/2013 04:07
Vaak lees je dit op fora waar ze hopen op een potselinge daling van de huizenprjzen.Voor de goede orde, ik behoor niet tot de lieden die hopen op een daling van de huizenprijzen. Ik vrees slechts dat er in de nabije toekomst weinig muziek in de huizenmarkt zal zitten. En dat om duidelijk waarneembare economische redenen.
Ik heb zelf lang geleden een ruine gekocht tegen ongeveer de prijs van de grond die eronder zat. Met de restauratie ben ik nog wel de nodige jaren zoet, dus kopen of verkopen is voor mij niet aan de orde. Ik verbeeld mij derhalve dat ik redelijk objectief tegen de ontwikkelingen aan kijk.
Ceterum censeo, overigens ben ik van mening dat Hollande en de PS Frankrijk te gronde richten.
Salutations, Jos
11 januari 2013 om 08:47 #192979NoëSleutelbeheerderJos, Felix en Cees,
het verbaast mij dat tegenwoordig in F en NL niet dat gebeurt wat ik in Engeland zo’n dertig jaar geleden gezien heb:
Omdat de huizenmarkt toen compleet op slot zat (nieuwe hypotheken schrikbarend duur) bleef iedereeen in zijn huis wonen maar ging dat verbeteren en opknappen. Het was de tijd van loft extensions, nieuwe CV’s en veel andere dingen. Bouwmarkten en kleine, in renovaties gespecialiseerde aannemers beleefden een boom.
Is de situatie nu zoveel anders? Waar blijft de verbouwings- en opknap-boom van nu?11 januari 2013 om 08:59 #192980AnoniemInactief@Christian
Zojuist een lift laten aanleggen, laten schilderen en de electrische installatie laten uitbreiden. Ik ben klaar voor de volgende (en laatste) 10 jaar.
Misschien noch een hogere rendament CV ketel. Geen Hypotheek, dus het duurt mijn tijd wel uit.
Maar serieus: nu opknappen is de meest verstandige strategie. Mensen zitten liever op hun geld, dat is een deel van het probleem.
In mijn kennissenkring zie ik alleen maar mensen, die hun huis willen verkopen tegen dezelfde hoge prijs van 6 jaar geleden,zonder het huis te hebben bijgehouden, en dus geen kijkers krijgen.11 januari 2013 om 10:30 #192981AnoniemInactiefCristian, dat was A dertig jaar geleden en toen was het geen wereldcrisis maar een lokale crisis, en B dertig jaar gelden hadden mensen nog de “oude sok” die aangesproken werd.
Mensen die toen “niets” meer hadden spraken hun reserve’s aan (de sok)
Vandaag de dag hebben mensen die niets meer hebben echt niets meer, een sok vind je alleen nog bij mensen die zoals ik zijn opgevoed (geen kwartje uitgeven als je een dubbeltje verdiend).
Deze mensen van vandaag hebben zich laten onderdompelen in hypotheken en andere leningen, het kon niet op.
Nu is op dus echt op, een potje verf kan er nog niet van af.11 januari 2013 om 11:47 #192972NoëSleutelbeheerderVolgens de statistieken klopt dat slechts voor de UK. In NL en FR is zijn de spaarquota juist (te) hoog. Het is slechts het gebrek aan vertrouwen in de toekomst die de burger ervan weerhoudt om het geld nu te spenderen. Door gebrek aan baanzekerheid etc. houden gezinnen de spaarpot achter de hand ‘voor het geval dat’.
Mede hierdoor blijft de rente op Franse leningen laag.Indien nodig kan de Franse burger de financieringsbehoefte van Frankrijk volledig zelf financieren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de UK, die dan maar de geldpers aanzet.
11 januari 2013 om 19:08 #192971NoëSleutelbeheerderAl langer zijn er zulke geluiden bij de makelaars, maar in de praktijk blijft veel bij het oude. Je ziet niet de prijsverlagingen die je wel in NL ziet op dit moment. Vorig jaar heb ik nog veel huizen gezien waarbij de verkopende partij (ingefluisterd door de makelaar) een prijs vroeg die veel te hoog was voor de huidige markt.
Het is ook wat een verkoper graag hoort van een makelaar: dat zijn/haar woning zoveel waard is op de markt. Maar huizen staan dan soms ook meer dan een jaar te koop.
Overigens ben ik van mening (Ceterum censeo) dat herhaaldelijke persoonlijke politieke meningen over een democratisch gekozen regering, niet thuis horen in een rubriek over huizen kopen en makelaars. Want dat vergiftigd elke discussie.
😉15 januari 2013 om 23:35 #192970NoëSleutelbeheerderOpvallend dat de franse makelaars hun pijlen richten op de verkopers en hen uitnodigen hun prijzen te laten zakken, terwijl ze kennelijk niet reppen over de desastreuze gevolgen van de nieuwe taxe sur la plus value op de huizenmarkt althans op het 2e huis-segment. Zeker buitenlanders met een 2e huis in Frankrijk besloten volgens mij massaal om het maar eens even aan te zien en betere tijden af te wachten. Die regeling is de afgelopen jaren dan ook zo vaak ingrijpend veranderd dat er geen vertrouwen meer is in consistent overheidsbeleid.
Overigens mijn complimenten voor deze site, die ik pas onlangs ontdekte: zeer deskundig en actueel.
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.