franse duo lnb met skybox

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  jako 4 jaren, 7 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #187247
   Paulsax 
  Bijdrager

  Wellicht een makkie voor Jako : mijn engelse vriend ging in zijn nieuwe huis alles netjes laten regelen om Astra 28 te ontvangen zoals hij dat gewend was. Franse installateur, engelse Skybox ( voor alleen de FTA) en een franse lnb en schotel. Alles werkt op het profi-instel-apparaat van de installateur maar de Skybox krijgt geen signaal. Alles al gecontroleerd maar noppes! Nu meen ik mij te herinneren dat Jako ooit eens iets heeft gezegd over de franse installateurs ( die altijd zeggen dat het kan) én over de polarisatie o.i.d. van de franse LNB ?? Of zoiets maar dat de combinatie nog wel eens problemen oplevert> Jako ??

  #187250
   jako 
  Bijdrager

  Uitgaande van de vakkennis van de installateur moet dit gewoon werken, mits binnen het bereik van de FTA zenders. Een Skybox gebruikt een vaste home transponder om de epg en kanalen in te lezen en de ontvangststerkte aan te geven. Standaard is dit een transponder op de pan-europa beam die in heel Europa te ontvangen is en die moet dus signaalsterkte aangeven. De FTA zenders zelf zitten op de Britse spotbeam die in zuid-Frankrijk moeilijk tot niet te ontvangen is. Als die vriend bij je in de buurt woont mag ontvangststerkte geen probleem zijn. Dan zijn er 2 opties:

  1 de Franse installateur heeft de schotel op de verkeerde satelliet uitgericht
  2 er is iets mis met de ontvanger of de kabel naar de ontvanger.(de antenniste heeft vermoedelijk zijn meetapparaat rechtstreeks op de LNB aangesloten)

  Er zit toch geen switch of iets anders tussen ontvanger en lnb geschakeld?

  #187251
   Paulsax 
  Bijdrager

  Dank jako: we zaten al op de goede weg gelet op jouw antwoord. Geen switch en ik twijfel of hij hem niet per ongeluk op de Hotbird heeft gezet ( klinkt zo lekker Engels!!) . Kan niet per ongeluk aan een verkeerde LNB (ouwe franse) liggen want daar dachten wij eerst aan.
  Maar ja.. ook op de Hotbird zitten zenders en hij heeft nu helemaal geen signaal. To be continued!

  #187252
   jako 
  Bijdrager

  Als het echt een héééél oude lnb is, dan kan het de LNB zijn. ‘Vroegah’ gebruikten de Fransen voor ontvangst van hun Atlantic bird 3 een LNB die analoog slechts de hoge band kon ontvangen en soms zelfs met een afwijkende LO. (staat allemaal op de LNB)

  Elke moderne ‘universele’ lnb volstaat en aangezien de kwaliteit van elke LNB achteruit gaat met de tijd moet hij gewoon een nieuwe kopen. Voor de prijs hoeft hij het niet te laten, zelfs een topproduct als de inverto black ultra is online al onder een tientje te koop.

  #187248
   Paulsax 
  Bijdrager

  Jako, nog bedankt.
  Eerst alles zelf nog een keer gecontroleerd en toen de installateur terug laten komen…… jajaja …….met zijn professionele meetapparatuur heeft meneer de schotel uitgericht op een Arabische zender en dus niet op de 28.2: wat een sukkel! Het werkt nu, gelukkig!

  #187249
   jako 
  Bijdrager

  De Badr satellietgroep op 26 oost, vlak naast de Astra2 groep op 28.2 oost. Voor een ‘professional’ inderdaad een zeer domme fout.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account