Dit onderwerp bevat 16 reacties, 8 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 4 maanden geleden door bosbess.
-
AuteurBerichten
-
4 mei 2013 om 00:02 #189357NoëSleutelbeheerder
Nou we doen ook Table d’Hôtes en ik begin zo langzamerhand gek te worden van de Fransche theedoek, ja echt! Om een beetje leuk de tafel te dekken dient alles mooi te glimmen en lekker schoon te zijn. Maar poleren met een Fransche theedoek geeft enorm veel pluizen. Wie o wie weet een adresje voor fatsoenlijk geproduceerde theedoeken. Als er sprake is van reclame dan graag via m’n perso mail. Ow ja ben ik de enige of zijn er meerdere met het probleem.
Albert
4 mei 2013 om 08:20 #189358AnoniemInactiefJe krijgt toch niet weer sir PM op visite hé ?
Ik heb gewoon van die ouderwetse theedoeken van katoen rood/wit en blauw/wit geblokt.
Te koop bij de zeeman en diverse franse straathoeken anex markten.4 mei 2013 om 17:10 #189359bosbessDeelnemerIk heb al jaren theedoeken van de Hema. Ik gebruik ze niet alleen om mijn glazen te poleren, maar ook om mijn ramen na het lappen mee op te wrijven. Geen idee of ze bij Hema Frankrijk dezelfde kwaliteit theedoeken (torchons de cuisine) hebben als in NL. Maar allicht te proberen.
4 mei 2013 om 22:51 #189360NoëSleutelbeheerderJa daar kan ik van meepraten.
Je gaat naar een kroeg.
Je laat je in elkaar slaan.
Je krijgt een theedoek tegen het bloeden.
Die gaat nog jaren mee.janv
6 mei 2013 om 19:28 #189361NoëSleutelbeheerderGoede ervaringen met theedoeken van katoen en linnen, uit grootmoeders tijd, op de vide greniers gekocht. Ieder jaar weer. Ook tafelkleden etc.
6 mei 2013 om 22:21 #189362NoëSleutelbeheerderToch een klein beetje reclame: de “oudhollandse” hand- en theedoeken van Douwe Egberts (via de website of DE-winkels te koop) zijn uitstekend en als cadeau aan Fransen zeer gewaardeerd.
Steven
7 mei 2013 om 09:00 #189363NoëSleutelbeheerderKijk kijk, Dame en Heren dat zijn een paar goeie tips die mij het leven makkelijker kunnen maken, alles word getest en resultaten worden bekend gemaakt.
Albert
30 mei 2013 om 15:57 #189364bosbessDeelnemerGeen idee of je nog geïnteresseerd bent Albert, maar vanmiddag zag ik bij mijn Lidl wafeltjes-theedoeken van 94% katoen en 6% polyester.
30 mei 2013 om 19:23 #189365NoëSleutelbeheerderDeze theedoeken heb ik vorig jaar aangeschaft, vind ze niet prettig. Nagenoeg geen vocht opname. Ik weet niet of deze moet gebruiken. Gebruik ze nu voor de ‘sier’.
Succes met je zoektocht!
Henny
30 mei 2013 om 22:24 #189366NoëSleutelbeheerderKijk kijk, het word waar ik op gehoopt heb, een serieus theedoeken draad!
Ga door, en ik heb nog steeds niets besloten maar wel het gehele Fransche aanbod op internet gecheckt.
Maar ja,het seizoen laat op zich wachten dus zelfs theedoeken mogen wachten tot betere tijden.
Of zijn wij de enige die last hebben van de crisis!Enfin CdH managers laat het weten, is het theedoeken of opdoeken…
Albert
31 mei 2013 om 07:14 #189367bosbessDeelnemerOpdoeken doe ik niet, maar het is wel om moedeloos van te worden. Ik heb een chambre d’hôte d’étape en richt me vooral op lange-afstandwandelaars. Voor het voorjaar had ik hooggespannen verwachtingen, maar geen wandelaar te zien. Ik heb welgeteld twee personen voor 1 nacht gehad en die vertrokken ’s morgens in de stromende regen. Voor augustus heb ik nog één reservering, ook voor 1 nacht, maar dat zijn geen wandelaars maar rondtrekkende motorrijders. In de zomer wandelt hier niemand vanwege de hitte. Dus nu maar weer hopen op het najaar.
Tot overmaat van ramp heeft Pays Cévennes, waarin alle gemeenten van de regio zijn vertegenwoordigd, vorig jaar besloten om in plaats van de taxe de séjour réelle een taxe au forfait in te stellen. Alleen voor chambres d’hôte en gîtes! Wij zouden namelijk fraudeurs zijn, die niet alle overnachtingen opgeven… Een aantal mensen heeft toen een actiegroep, Collectif Cévennes, opgericht, die buitengewoon actief is: vergaderingen, kranten-interviews, emails, brieven en… demonstraties. Zo heeft deze oma samen met vele anderen een paar weken geleden nog met spandoeken staan demonstreren, uiteraard ook weer in de stromende regen, bij een vergadering van gemeente-afgevaardigden. Voor 2013 is het inmiddels gewoon doorgegaan, in juni wordt besloten over 2014. Er zijn oude mensen bij met als kleine bijverdienste één gîte, die nog geen enkele reservering hebben, en meer dan 400 euro moeten betalen! Sommige groepsaccomodaties, ook voor wandelaars die maar één nacht blijven, betalen 800 euro. Het wordt namelijk berekend naar het aantal plaatsen (en sterren/epis). Zelf kom ik er genadig van af met 45 euro, maar velen doeken inderdaad op.
31 mei 2013 om 09:29 #189368NoëSleutelbeheerderBosbess,
En dat samen met je diploma om drank te schenken kom je al ver boven het te betalen lidmaat van Gites de France. Dat is een kostbare zaak zonder klanten. Is het de regen die ons dwars zit, of is het de crisis?
Wij zijn ook 2e jaars nu en de maand Mei leek niet slecht maar de maanden 6 en 7 zijn nog geheel open.
Dat was vorig jaar anders. De extra inkomsten van de kamertjes zijn van groot belang, want m’n pensioen
is mede dankzij de crisis verdampt naar slechts 40% van de voorgestelde waarde…31 mei 2013 om 09:58 #189369AnoniemInactiefHet zijn beiden, de crisis en de regen.
Waar voorheen de mensen al in januari boekten, nu is het veel later of zelfs op het laatste moment.
Ze wachten het weer af.
Crisis hebben wij geen last van, we zijn gespecialiseerd in een groep die geen crisis heeft, maar het weer speelt wel parten.
Wij hebben gelukkig zoveel activiteiten rondom dat ook het weer niet echt een probleem is, maar dat moet je wel inplannen van te voren of op je site publiceren.
Ik ben zeer actief met onze gasten, dus men is gewend dat als er eens geen strandweer is cees wel weer wat heeft.
In tegenstelling tot veel chambres d’hotes hebben wij ook geen doortrekkers, een minimum verblijf is meestal drie dagen, en dat kan oplopen tot twee weken.
Onze leeftijdsgroep ligt tussen de 20 en vijftig jaar, surfers, strandliefhebbers, uitgaan.
De bedoeling is dat ik binnenkort begin met het bouwen van een “Caraïbisch” terras.31 mei 2013 om 10:29 #189370NoëSleutelbeheerderVolgens mij is het alleen of voornamelijk de regen en de kou.
Vorig jaar volledig volgeboekt met franse huurders, nu moet zowat alles nog komen en ik ben niet de enige hier.Ik krijg sterk het idee dat iedereen zit te wachten of er nog wel een zomer gaat komen of dat ook deze in februari is gevallen.
31 mei 2013 om 11:02 #189371NoëSleutelbeheerderHet is juist dat wachten wat me zorgen baart, de marketing en de communicatie zijn perfect.
De Analytics van de website zijn boven gemiddeld, dus wat de F#@K weerhoudt de klanten.
We zijn een passanten CdH 10 kilometer van een autoroute met meer dan 6 miljoen voertuigen per jaar.
Dus hier geen Caraïbisch terras, maar gewoon welness, lekker eten, stilte en vooral rust.
Veel Fransen, Belgen, Zwitsers vanwege de centrale ligging in de hexagone.
Misschien ben ik te pessimistisch, maar ik weet ook dat hoop uitgestelde teleurstelling is!
Allors we zien wel.Albert
PS edit: Ik bedenk me opeens, alle feestdagen zaten in de maand Mei, dus de reizigers komen weer in de loop van de maand…Hehe stom He!
31 mei 2013 om 14:20 #189372bosbessDeelnemerZo zie je maar Albert, hoop is niet alleen teleurgestelde verwachting. Hoop doet ook leven!
2 juni 2013 om 08:40 #189373bosbessDeelnemerVrijdagmiddag stond er plotseling een oude, niet al te stevig gebouwde man aan m’n keukendeur, gebogen onder een kennelijk loodzware rugzak. Een klant, flitste het door m’n hoofd. Maar de man vroeg of het misschien bij mij was dat hij voor een nacht een gîte had geboekt. Hij wees op een adres in de Régordane-gids. Ik zag dat hij een paar kilometer te ver was doorgelopen en de afslag naar z’n logeeradres had gemist. De man was duidelijk aan het eind van zijn krachten en ik bood aan om hem even met de auto te brengen. “I don’t… eh, je comprends pas”, zei hij. “Oh, you speak English?” “Yes, I’m from South-Africa!” “Dan kunnen we dus ook Nederlands spreken”, constateerde ik. Dat werd met enthousiasme ontvangen. En ja, hij accepteerde graag mijn aanbod om hem even te brengen. Onderweg vertelde hij dat hij ook het hele Pieterpad in NL had gelopen. De Régordane vond hij prachtig, maar voor z’n oude lijf was het een beetje erg veel klimmen en dalen. “Maar vanaf nu is het vrijwel alleen nog dalen”, stelde ik hem gerust.
Het adres is niet zo makkelijk te vinden, maar ik kende het van mijn wandelingen. De uitbaters had ik nog nooit ontmoet en het leek me een aardige gelegenheid om even kennis te maken, ook omdat ze me vorig jaar enkele gasten hebben gestuurd. Zo gezegd zo gedaan. Gistermorgen vond ik in mijn brievenbus een strookje afgescheurd papier met de volgende tekst:
“Baie dankie vir u help gister!! James
Plus een zuidafrikaans emailadres.
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.