Energielabel

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rob van der Meulen 4 jaren, 4 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #192134

  Deze week ontvingen we in NL het Energielabel formulier, dit label is vastgesteld op basis van bouwjaar, positie van ons huis enz. Bij verkoop is een energielabel verplicht en dmv een extra keuring kan men hoger/beter scoren als er isolatieverbeteringen zijn aangebracht. Weet iemand of de overheid in Frankrijk dit ook automatisch gaat doen of moet er alleen bij verkoop een keuring plaatsvinden?
  Willem

  #192136
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  In Frankrijk alleen bij verkoop. De hedendaagse Nederlandse politiek valt terug op een middeleeuws recept: de aflaatbrief. Het voorlopige oordeel moet nog definitief worden gemaakt wanneer je gaat verkopen. U betaalt daarvoor of krijgt achteraf een hoge boete en daarmee zijn uw zonden vergeven en wordt uw milieubewustzijn dat slechts latent sluimerde ergens diep in de diepste kelder van uw onderontwikkelde geweten plotseling geactiveerd. En dat allemaal met één briefje. Risico van het Nederlandse voorbeeld: dat het de staat zoveel extra inkomsten oplevert en werkgelegenheid schept voor een legertje controleurs dat andere EU lidstaten maar moeilijk de verleiding ervan zullen kunnen weerstaan.

  #192137
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  Nog even een naschrift: naast alle commotie in de Nederlandse pers over alle onduidelijkheden die dit Nederlandse ecolabel formulier omgeven zijn er gelukkig ook wat duidelijkere teksten te vinden. Op de website van Vastgoedpro trof ik onlangs deze nieuwsbrief aan. En ook al is Nederland hekkesluiter in Europa bij het invoeren van dit label, dat lijkt me nog geen excuus om voor de naleving daarvan een volstrekt overtrokken bureaucratisch circus op te gaan tuigen. De telefoon gaat, een inspecteur van de ILT onderwerpt u een half jaar na aankoop van uw nieuwe woning aan een kruisverhoor op afstand: of er werkelijk een definitief ecolabel aan u is overlegd toen u bij het passeren van de leveringsakte wat confuus aan tafel zat in een eerbiedwaardig notariskantoor. Het afluisteren van alle gesprekken daar aan tafel door een aantal van dit soort lieden is daarmee vergeleken nog efficient te noemen.

  #192135
   ruudj 
  Bijdrager

  Het energielabel in Nederland was ook verplicht bij verkoop vanaf 2008. Alleen hadden de slimmerikken bedacht dat bij de verkoop in de notariele akte opgenomen kon worden dat de kopende partij het niet nodig vond dat de verkopende partij een energielabel presenteerde. Daarmee werd het systeem in Nederland opgeblazen.
  Maar energielabel of niet, het kopende publiek kan de waarde, ook al is het label volledig correct, in het algemeen niet op waarde schatten. En kan je dat wel dan nog heeft dat huis met die dikke muren voor velen de charme die bij nieuwbouw ontbreekt.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account