Elektra en tien domme dingen

This topic has 1 reactie, 2 stemmen, and was last updated 1 year, 9 months geleden by jako.

 • Auteur
  Berichten
 • #212802

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee, handig want je hebt maar één leven. Werken aan de elektrische installatie blijft oppassen. Ook alleen maar even wat meten. Sommige goedkope multimeters die ik wel eens in de aanbieding zie liggen bij bricomarkten gaan in hun wisselspanningsbereik niet hoger dan 300 volt, niet bruikbaar in een 3-fase installatie waar je 400 volt en hoger tegenkomt tussen de drie fases L1, L2 en L3. Gezien de meestal zwaar ondermaatse beveiliging voor dit soort spanningsbereiken zou je dit soort metertjes eigenlijk alleen voor laagspanning moeten gebruiken en een incidentele meting in een monophasé installatie, “slechts” 230 volt. Voor een paar tientjes meer koop je tegenwoordig meters die al redelijk veilig zijn.

  De firma Fluke heeft een aantal zaken op een rijtje gezet: “In de loop der jaren hebben we een top 10 samengesteld van domme dingen die slimme mensen doen wanneer zij elektriciteit meten. In de meeste gevallen gebeurt dit gewoon door haast of onoplettendheid, terwijl deze simpele dingen onder normale omstandigheden niet over het hoofd worden gezien.”

  #212816
   jako
  Bijdrager

  Mijn Fluke is ruim 30 jaar oud en functioneert nog steeds probleemloos. Goedkoop is op termijn meestal duurkoop en duurkoop op termijn goedkoper.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account