Eindelijk goed nieuws!

Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 8 jaren, 1 maand geleden door Noë.

 • Auteur
  Berichten
 • #193024
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Jullie hebben een lange tijd niets van me gehoord. Na onze eerdere teleurstellingen hebben we besloten pas nieuws naar buiten te brengen als er meer zekerheid zou zijn.

  Ons nieuwe domein te Thiat

  We hebben een flinke periode van wachten achter de rug. In onze huizenronde van begin december zijn we tegen een te gekke plek aangelopen: een redelijk recent huis met daarnaast nog 2 oude molenaarswoningen en een schuur. Midden over het terrein van bijna 6 hectares loopt een rivier, en het geheel ligt aan het einde van een doodlopend weggetje. O ja, het pand ligt in het noordwesten van de Haute-Vienne.

  We hadden eigenlijk al vrij snel een akkoord met de eigenaren, op 12 december. Na het laten maken van de diverse rapporten – begin januari was dit rond – konden we verder met het Compromis de Vente. Begin februari kregen we de eerste versie van het compromis in onze mail. Na wat aanpassingen hier en daar was het vrijdag de 13e (een hele mooie datum vonden wij zelf J) eindelijk zover: we konden tekenen. Maar daarmee was de kous nog niet af. Ook de eigenaren moesten natuurlijk het koopcontract nog ondertekenen. Na een wat trage postbezorging en wat andere factoren kregen we gisteren eindelijk het verlossende woord: de eigenaren hebben ook getekend.

  Afgelopen dinsdag is onze bedenktijd van 7 dagen ingegaan en hierna volgt nog een periode van onderzoek door de notaris. Dus er zijn nog wel wat stapjes te nemen, maar ondanks dat goed nieuws. We zijn zo goed als zeker eigenaar van ons Franse domein!

  PS Mocht je het leuk vinden om meer te lezen over onze nieuwe plek, onze emigratie, enz.: Bouwe en ik hebben een eigen mini-magazine gemaakt. Dus mocht je geïnteresseerd zijn – wat we erg leuk zouden vinden! – dan kun je je inschrijven via:
  http://www.bossa.nl/ontvang-ons-mini-magazine.html
  Wij sturen hooguit 1x per maand dit magazine en je kunt je heel eenvoudig weer afmelden.

  #193025
   Noë
  Sleutelbeheerder

  En volgende week “ik vertrek”, dus.

  (Plakt het niet, zo’n tractor met een blote bips?)

  JS

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2024 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?