De consul over de paspoorten

This topic has 13 reacties, 7 stemmen, and was last updated 7 years, 2 months geleden by Petrus, Mr Petrus.

 • Auteur
  Berichten
 • #198012
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  Nederlanders, die in het buitenland wonen, kunnen zoals bekend ook paspoorten laten vernieuwen in een aantal plaatsen in Nederland en op Schiphol. De definitieve opening van de ‘Schiphol-afgifte’ is overigens nog niet vastgesteld. Ambtenaren van Buitenlandse Zaken zullen in ploegendienst gaan werken op het vliegveld om aanvragen te kunnen behandelen. Tijdens de algemene ledenvergadering van de FANF heeft consul Bud Rellum een toelichting gegeven op de nieuwe paspoortregels.

  Bericht op de homepage.

  Wim

  #198024
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  Inmiddels heeft ambassadepersoneel enkele verfijningen aangebracht in de explicatie van de consul in Parijs. De tekst in het bericht is daarop aangepast.

  Wim

  #198023

  ’n Kleinigheid Wim, maar die komma na ’t allereerste woord in jouw bericht leidt tot onzin : “Nederlanders, die in het buitenland wonen (…)” waar je ongetwijfeld bedoelt “Nederlanders die in het buitenland wonen (…)”

  Peter (uw eigenste kommaneuker maar dit soort slordigheid doet me jeuken).

  #198013
   HP
  Bijdrager

  Ik kies voor de komma na Nederlanders.

  #198014

  Rare keuze, alsof alle Nederlanders in het buitenland wonen. Dat zouden ze misschien wel willen maar dat bedoelt Wim niet.
  De beperkende en uitbreidende bijzin blijft ’n lastige kwestie, zo blijkt.

  Peter.

  #198015
   jako
  Bijdrager

  Taalkundig is de eerste komma onjuist maar ach, gebrek aan kennis over het woord ‘blauwdruk’ (template) laat wereldwijd de beurzen kelderen. 😉

  Het grootste probleem blijft natuurlijk het totale gebrek aan enig praktisch inzicht bij de Nederlandse ambtenaren.

  Een gedwongen reisje Parijs kost de gemiddelde Nederfransoos 2 reisdagen+hotelovernachting. Reken dus op minimaal 200 Euro directe kosten bovenop de belachelijke rekening van het paspoort. Daarenboven 2 vrije dagen en verloren productie.

  Een retourtje Amsterdam kost meestal minder dan 100 Euro bij een prijsvechter, soms veel minder. Maar dan moet je natuurlijk wel ter plekke een nieuw paspoort kunnen krijgen om meteen terug te reizen.

  ‘Uiteraard’ onmogelijk, zelfs in een tijd waarin een computer de betreffende ambtenaar gemakkelijk zou kunnen vervangen moet je een week wachten op een nieuw paspoort.

  Het hele proces is slechts een herhaling van van te voren vastgelegde handelingen en dus al zeker 50 jaar te automatiseren met uitgifte van een paspoort binnen luttele minuten tegen geringe kosten. Liever laat men een leger overbetaalde ambtenaren dit ‘werk’ doen en moet de burger bloeden.

  #198022
   220956ien
  Bijdrager

  Tja, inkomsten zijn belangrijker dan de burger, die zoekt het maar lekker uit.
  Trouwens, de consukkel zei het zelf al, u heeft zelf gekozen om in Frankrijk te gaan wonen.

  #198025

  Niemand vraagt u toch uw paspoort te vernieuwen ?
  Wat is dit toch voor ’n gezever ?
  U wilt lid zijn van ’n cluppie, dan kost u dat wat. “Don’t ask &c.”, ken uw klassieken.

  En nu de consul ’n “consukkel” wordt genoemd, houd ik erover op. Bash lekker verder,

  Peter.

  #198020
   jako
  Bijdrager

  De consul kan er niks aan doen, maar ik MOET mij kunnen legitimeren. Dus wordt ik verplicht door de overheid om mijn paspoort te vernieuwen.

  #198021
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  Nee, die komma hoort daar niet. Gewoon wat te snel getikt.

  Wim

  #198019
   Anoniem
  Inactief

  De Belgische ambassade lanceert de Flying Kit. Volgende week op post in Bordeaux.
  Volgens een ambassademedewerker zijn er voor die week 35O paspoortvernieuwingen aangevraagd.

  #198018
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  De Nederlandse consul in Parijs heeft toegezegd dat na oktober ook een mobiele post in het Zuiden van Frankrijk een keer langs komt om personen die om medische reden niet naar Parijs kunnen reizen, van een nieuw paspoort te voorzien.

  Wim

  #198016
   bosbess
  Bijdrager

  Zie voor het hele verhaal hier. (Scroll naar onderen tot aan het rode OPGELET!). Niet alleen lost zo’n Flying Kit alle problemen op, maar uit het verhaal blijkt ook dat de aanvraag van een belgische identiteitskaart (anders dan de NL IK) geheel schriftelijk kan verlopen. Dé oplossing voor ouderen en zieken en voor allen die toch niet meer buiten Europa gaan reizen. Dat is toch wel heel wat plezieriger dan dat je bij je huisarts om een verklaring moet bedelen dat je écht niet meer naar Parijs kan reizen. Een verklaring die dan ook nog door ambassadepersoneel (medisch?) gecontroleerd moet worden.

  Ik kan niet vinden wat een belgisch paspoort en identiteitskaart kosten, maar vanaf 1 januari 2013 kost een NL paspoort € 84,80 en een IK € 79,35 (zie hier). Als je voor beide naar Parijs moet reizen zou je dus wel gek zijn om te kiezen voor een IK.

  #198017
   bosbess
  Bijdrager

  Ondertussen heeft Wim ook gereageerd. Maar onder de link “mobiele post” kan ik er niets over vinden. Wel herinner ik me dat ik er ergens over heb gelezen, waarschijnlijk op deze site. Maar alleen in Zuid-Frankrijk (waar?) is natuurlijk geen oplossing voor mensen in andere regio’s die ver van Parijs liggen. En wat is “een keer” langskomen? Kortom, over de belgische regeling is duidelijk beter en veel burgervriendelijker nagedacht.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account