Dit onderwerp bevat 4 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 4 maanden geleden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Dit onderwerp bevat 4 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 4 maanden geleden door Noë.
Uit drie verschillende hoeken is de regering van François Hollande te verstaan gegeven dat het land te weinig doet aan structurele hervormingen en te weinig bezuinigingen doorvoert om uit de huidige crisis te geraken. Bovendie wordt regeringschef Hollande verweten de nabije toekomst veel te rooskleurig tegemoet te zien. Volgens Olli Rehn, Eurocommissaris voor economisch en monetaire zaken, moet Frankrijk nieuwe begrotingsdoeleinden vaststellen en binnen twee jaar het begrotingstekort hebben teruggebracht tot 3%. Het Brusselse schema luidt: 3,9% tekort dit jaar, 3,6% in 2014 en 2,8% in 2015.
Bericht op de homepage.
Wim
Maar of er nu ook echt iets gaat gebeuren.. Ik verwacht van mijn Franse vrienden eerder als reactie “waar bemoeit Brussel zich mee?” Want kom niet aan de pensioenen of pensioenleeftijd..
Maar “administratieve organisatie soberder” daar krijg je volgens mij de handen wel voor op elkaar..
tot er gemeenten moeten worden samengevoegd 😉
We zullen zien..
BTW, ik zag een paar typo’s:
“Bovendie wordt” & “daling van loonkoste” & “zonder aantast”
Het was in het laatavondnieuws al van dattem: “La Commission n’a pas à nous dicter ce que nous avons à faire”. Ik kan het gevolg al raden. De heilige huisjes zullen onaangeroerd blijven, en de werkende burger zal nog maar eens verder uitgeperst worden. De vraag is hoeveel harde werkers er nog naar het buitenland moeten vertrekken eer men zal doorhebben dat dit echt niet kan.
Bonjour,
De problemen zijn overal hetzelfde, ook in Nederland. De belastingschroef is dolgedraaid en de politiek is onmachtig.
Belastingopbrengsten verhogen kan men niet.
Overheidsuitgaven beperken wil men niet.
De ketels van de EUMS Titanic worden nog wat verder opgestookt en de koers blijft onveranderd. We leven in enerverende tijden.
Salutations, Jos
Overheidsuitgaven beperken is zelfs met goede wil vaak onmogelijk. Veel van de uitgaven zijn in wet gegoten verplichtingen die alleen kunnen buigen met nieuwe wetgeving. Ten eerste duurt dat lang en ten tweede heb je daar in Nederland steun in de eerste kamer voor nodig en daar heeft het zittende kabinet geen meerderheid. In Frankrijk ontbreekt zelfs de wil, er moet nog veel water door de Seine voordat het muntje valt.
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.