Bezwaar bouwvergunning buren

Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 6 jaren, 2 maanden geleden door Noë.

 • Auteur
  Berichten
 • #192509
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Recht tegenover ons huis (CdH) wil iemand een leemhuis en 6 vakantieverblijven gaan bouwen. De vergunning hiervoor is op dit moment nog in behandeling. De mairie heeft in eerste instantie mondeling toegezegd.
  Wij zijn tegen ivm geluidsoverlast en bederf van het uitzicht. Nu zoeken we een manier om de toekomstige vergunning tegen te gaan. De eigenaar wil niet gaan wachten op de definitieve vergunning en zal alvast beginnen met bouwen.

  Risico’s mbt veiligheid, die we op de website van prevention risques majeurs (PRIM) vonden zijn de volgende:
  Feu de forêt
  Inondation
  Inondation – Par une crue torrentielle ou à montée rapide de cours d?eau
  Mouvement de terrain
  Mouvement de terrain – Eboulement, chutes de pierres et de blocs
  Phénomène lié à l’atmosphère
  Phénomènes météorologiques – Tempête et grains (vent)
  Rupture de barrage
  Séisme Zone de sismicité: 2

  Kan hier zomaar aan voorbij worden gegaan bij het afgeven van een vergunning?
  Kunnen wij een instantie inschakelen die we hierop kunnen attenderen?

  #192510
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Als je een huis koop, koop je daarbij NIET het uitzicht. In de wet is duidelijk vastgelegd wat wel en niet mag. Wen dus maar vast aan het komende uitzicht, tenzij je vindt, dat wat jouw overburen willen niet acceptabel is. God in Frankrijk geldt voor jou en jouw overburen.

  #192511
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Bonjour KarelO,

  In Frankrijk gaan de zaken niet zoals wij Bataven dat gewend zijn. Zo is er in Frankrijk niet zoiets als “planschade” waar je een beroep op kunt doen als je uitzicht of woongenot negatief wordt beïnvloed. Bovendien, laten we heel reëel zijn, in Frankrijk zijn wij Nederlanders gewoon allochtonen. Als derhalve een autochtone Franspersoon ergens iets “ritselt” gaat het niet meevallen daar als buitenlander iets tegenin te brengen. Wél is er een grote kans op eeuwigdurende vetes en lokaal ongenoegen. Ik heb daar sterke staaltjes van gezien.

  Eigenlijk is in Frankrijk de enige garantie op redelijk ongestoord woongenot te verkrijgen door alle grond in uw gezichtsveld zelf op te kopen. Heeft dat terrein tegenover u openbaar te koop gestaan? Zo ja, dan zal het niet meevallen nu nog iemand op uw hand te krijgen om de bouwplannen van de koper te dwarsbomen. Of is er wellicht nog steeds de mogelijkheid dat u dat terrein zelf koopt?

  Let wel, als dat terrein tegenover u een bebouwbare bestemming heeft, en u ziet kans om nu de bouwvergunning te blokkeren, dan heeft u nog slechts tijdelijk gewonnen. Een nieuwe koper en/of bouwer zal spoedig zijn opwachting maken en het spel begint weer van voren af aan.

  Dat allemaal gezegd hebbend staat u niet helemaal machteloos. In dit artikel vindt u een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden om tegen een bouwvergunning of zelfs een bouwproject in het geweer te komen. Maar veel vrienden zult u er waarschijnlijk niet mee maken… 🙁

  Salutations, Jos

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?