beroep doen op specialistische medische zorg in Nederland

Dit onderwerp bevat 4 reacties, 4 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 4 jaren, 2 maanden geleden door Noë.

 • Auteur
  Berichten
 • #198565
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Beste Francofielen,
  Is het mogelijk om in Nederland een beroep te doen op neuro-psychologische hulp ivm de taalbarrière? Ik ben hier in Frankrijk verzekerd incl. Carte Vitale, maar ik kan me in het Nederlands veel beter uitdrukken mbt de klachten. Via het internet kwam ik het volgende formulier tegen: Soins reçus à l´étranger Cerfa: 12267*04. Het formulier laat in het midden wel-geen vergoeding of gedeeltelijke vergoeding van de medische kosten.

  In mijn geval zou het gaan om ´geplande´ zorg (niet urgent of onverwacht), maar uiteraard wel na overleg met mijn huisarts hier in Frankrijk.

  Weet iemand hoe het precies zit c.q. heeft iemand hier ervaring mee hoe ik dit het beste kan aanpakken? Alvast bedankt voor een reactie. Fransien

  #198566
   Noë
  Sleutelbeheerder

  In overleg met de CPAM (te Montluçon, 03) heb ik vele jaren geleden nog enkele keren m’n ‘oude’ tandarts te Amsterdam bezocht. Mits zij (de tandarts) haar rekening opstelde met de juiste behandelcodes, werden de behandelingen volgens de Franse tarieven vergoed.

  Peter.

  #198567
   bosbess
  Bijdrager

  Fransien, als je verdragsgerechtigd bent (AOW/pensioen of uitkering uit Nederland) heb je recht op al dan niet geplande NL basiszorg (via de EHIC-kaart).
  Zo niet, dan moet je voor behandeling in een ander EU-land toestemming vragen aan de CPAM. Deze toestemming zal worden gegeven wanneer er in Frankrijk niet of niet op korte termijn een gelijksoortige behandeling beschikbaar is. Of het oordeel in jouw geval (moedertaal ivm. neuropsychologische hulp) positief uitpakt is moeilijk te voorspellen. Succes.

  #198568
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dank, want ter aanvulling : ik ben nooit “verdragsgerechtig” geweest.

  Peter.

  #198569
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo Fransien,
  via de site http://www.doctorsonmaps.com tref je diverse Nederlandstalige zorgverleners, gevestigd in Frankrijk en dus ook hier geregistreerd die je mogelijk van dienst kunnen zijn.
  Succes!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?