advies bij verhuur huis

Tags: 

This topic has 6 reacties, 4 stemmen, and was last updated 2 years, 8 months geleden by Wubbe (63).

 • Auteur
  Berichten
 • #205177
   ratatouille
  Bijdrager

  Soms is het lastig de juiste rubriek te vinden, maar hier kan alles dus:
  Ik ben op zoek naar een adviseur/adviseuse die me kan helpen met het nemen van een besluit over de verhuur van een deel van mijn woning in de bergen. Tot nu toe, heb ik in het traject van de verbouwing er voor gezorgd, dat er twee wooneenheden tot stand zijn gekomen. Dus gescheiden elektra, water, ingangen etc. Het is nog niet gereed, maar de afwerking -dure fase- kan bijna beginnen.

  Ik vraag me echter af waar behoefte aan is, nu iedereen een paar kamers of een stukje van zijn huis verhuurt. Er is heel veel aanbod in Frankrijk. Om mij te onderscheiden, meen ik dat het grootste deel, bestaande uit twee etages, het meest luxe deel van het huis, met schitterend uitzicht (zeg ik zelf) geschikt zou zijn voor verhuur, dus kwaliteit met veel extras voor een hogere prijs. Hoeveel slaapplaatsen dat moet hebben is nog een punt van overleg. Liever weinig mensen met veel binnen- en buitenruimte, dan gaan voor veel bedden. Dit is geen advertentie, maar een vraag.

  Als ik mijn toekomstige aanbod bekijk, en vergelijk op het web, denk ik dat daar behoefte aan is, smaakvol en groot, ruime natuurstenen terrassen, internet, groot balkon, indrukwekkend uitzicht. Veel verschillende activiteiten op korte afstand. Zelf neem ik dan met iets minder genoegen, (ik ken het uitzicht…) in de tijden van verhuur. Maar ik kan het ook omdraaien: zelf het luxe deel, en het andere woondeel verhuren. De vraag is wie me van een advies kan voorzien, waarbij ook het toekomstige gebruik en voorzieningen kan worden bekeken. Gite-verhuur bemiddelaars? Architecten? Makelaars? Is er behoefte aan een groot appartement?

  #205180
   le bricoleur
  Bijdrager

  Rata,
  een ding is nog onduidelijk: Gaat het om permanent verhuur of seizoenverhuur (vakantiewoning)?

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #205182
   ratatouille
  Bijdrager

  Seizoenverhuur, Christian.

  #205183
   ratatouille
  Bijdrager

  Ik zie hier geen mogelijkheden voor definitieve verhuur.
  Dus is een advies over de optimale oplossing wenselijk.

  #205184
   capitaine
  Bijdrager

  De markt voor vakantie-verhuur is enorm groot, dus je hebt keuzes ratatouille.
  Ik zou gaan voor de dure optie.
  Ten eerste zijn mensen met geld « meestal » wat bewuster van de kosten van alles, en zijn ze zuiniger op jouw spulen.
  Ten tweede is de markt van verhuur aan goedkoop spul eindeloos, maar in de wat duurdere klasse stukken minder.
  Wél zal je flink aan de weg moeten spijkeren de gang erin te krijgen, maar eenmaal lopend gaat het vanzelf.
  Ik weet niet hoe groot de ruimte is, kun je een aantal slaapkamers maken waarvan één extra mooi en de ander voor kinderen bijvoorbeeld ?
  Als er een goede markt in het dorp is, of een winkel waar men op geringe afstand goed spul kan kopen moet je er een mooie en goede keuken inzetten.
  Een bar in de keuken is vandaag meer een must dan een pré, ik merk zelf dat de mensen helemaal lyrisch worden als ze het « franse » koken aan het beoefenen zijn.
  Buiten mag natuurlijk een goed bbq niet missen.
  Speel niet teveel op de mode van vandaag.
  Ten eerste is dat zeer tijdelijk en kun je over twee jaar weer nieuwe tegels gaan leggen en opnieuw gaan schilderen, ten tweede hebben de mensen dat allemaal thuis al.
  Ook « buitenlands » is uit den boze.
  Er zijn mensen die een Chambres d’Hôtes beginnen en dan hebben ze als thema Marokko of Tunesie, of nog erger.
  Als ik een marokkanse ambiance wil ga ik naar Marakech, en niet naar Bretagne.
  De groep mensen die geld uitgeven voor een goede vakantie groeit gestaag, daar kun je op inspringen.
  Als ik jou was zou ik me aansluiten bij de omgeving, dat wil zeggen, is het boers, dan balken plafonds en houten vloeren, wel in goede kwaliteit natuurlijk, en geen herrie van de kamers ernaast.
  De belangrijkste facetten voor de verhuur zijn goede badkamers, goede bEdden, en een goede keuken.
  Als je een bed van 140 x 190 neerzet kun je beter gelijk al ophouden, en als je een douchecabine met een douchkop en een hand-douche neerzet ook.
  Verder kun je inspringen op diverse sites zoals Airbnb voor de verhuur, maar er zijn er meer.
  Wij zijn net terug van een vakantie op het parc van Château de Chambord.
  Huisje gehuurd met vier slaapkamers, twee badkamers, een joekel van een keuken, en een nog grotere joekel van een salon met een tafel voor 14 personen.
  Mooie eiken vloer, in de keuken sobere maar prachtige tegels, alle benodigdheden inclusief keukenmachines, een badkamer met ligbad, en boven overal dikke planken vloeren die duidelijk op een geisoleerde ondergrond liggen.
  Mooie gordijnen, een beetje zuinig met de decoratie.
  Ik heb een paar aantekeningen gemaakt voor ze voor extra’s (een wc rol die op is en dan moet je over je schouder op de toiletbak op d etast naar een nieuwe rol, fout natuurlijk.
  Als je klaar ben nodig iemand uit die proef gaat logeren, een zeikert.
  Komt best goed dan.

  Cees.

  #205187
   ratatouille
  Bijdrager

  Bedankt voor je ruimhartige bijdrage Cees,
  Beneden heb ik ligbad, maar op de etage komt een hele mooie Italiaanse douche, met prachtige dubbele douchekop en veel ruimte voor twee ;>) En een design thermostaat kraan.
  De badkamer gaat echt een blikvanger worden, met boven je hoofd een raam waardoor licht naar binnen komt. Het is design maar tijdloos, zo ook het badmeubel met knipoog naar de jaren ’50.
  Goede ruime bedden moet ik me nog in verdiepen. Ik dacht aan 1 slaapkamer met entree naar de tuin en een minikeukentje/wasmachine, en 1 slaapkamer daarnaast zonder al die fratsen. Dus 4 personen en eventueel een extra bedje.

  Ik vind de smaak van de Franse Gites vaak oudbollig, en zoek zelf wat anders.
  Keuken is in het ontwerp bedoeld als Amerikaanse keuken, dus open met barkant. Ondanks dat de binnenkant geheel nieuw is, heb ik eiken balken gebruikt bij deur en raamopeningen, niet overdreven en het past goed in dit huis.

  Ik denk ook dat ik me moet instellen op mensen die bewust voor dit huis en locatie kiezen. Die net als ik daar van genieten, mensen die snel een dak boven het hoofd willen, of grote groepen die alleen maar willen skiën, kunnen overal terecht.

  Winkels of markten zijn er hier niet dichtbij, het is zelfs een hele rit… Maar ruim inkopen, dan kan je toch lekker zelf koken.
  Beesten mogen niet mee, ik heb een hond die zeer sturend is, daar moet je wel naar luisteren natuurlijk. Doe ik dat niet, dan gaat het fout, dus andere honden -teven- dat kan niet.

  Maar er is nog veel werk te doen, en een prognose maken vind ik lastig. Hoe veel het gaat kosten, wat het opbrengt, hoe je optimaal omgaat met belasting, dat soort vragen. Het lijkt me beter om dat te overleggen, risico is er altijd, investeren kan ook fout gaan. Hoop dat het lukt.

  PS
  Ik weet wel zeikers, maar die heb ik toch liever niet aan de deur : >(

  #206716
   Wubbe (63)
  Bijdrager

  Ratatouille,

  Als ik jouw plannen zo zie dan denk ik dat het met de verhuur wel goed komt. Ik heb zelf ook een huis met een indrukwekkend uitzicht, en verder een eenvoudige maar wel smaakvolle inrichting. Met de verhuur (via AirBnB) gaat het prima. Opvallend is dat het alleen in de maanden juli en augustus wordt verhuurd. In september is het meteen over.

  Wat huurders bij ons waarderen is dat alles aanwezig is: Vaatwasser, strijkbout, goeie pannen, prettige keuken, voldoende borden, bestek, enzovoort. Ik herinner me nog van huisjes die we ‘vroeger’ wel hebben verhuurd waar we een enorme pan en een klein sauspannetje in de keuken vonden. De verhuurders gingen er blijkbaar van uit dat je toch uit eten gaat. Wij vinden koken nu eenmaal leuk en volgens mij zijn we niet de enige.

  Ik zou ook voor de duurdere variant gaan.

  Ik vind verhuur via AirBnB prettig omdat dat niet zo onpersoonlijk is. De huurder stelt zich eerst voor en daarna accepteer/weiger je hem als huurder. En, de huurder wordt zelf ook beoordeeld dus hij laat het wel om er een bende van te maken. Dat is dan ook nooit gebeurd.

  Succes!

  Leon

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account