Aanvraag elektriciteit EDF

This topic has 6 reacties, 2 stemmen, and was last updated 5 years, 5 months geleden by Rob van der Meulen.

 • Auteur
  Berichten
 • #190276
   Margriet
  Bijdrager

  Hallo Leden,

  Ik heb nu net een week de sleutel van ons franse huis.
  Nu stuit ik met het invullen voor aanvraag elektriciteit via internet op een probleem. De personalia invullen is geen probleem maar bij de telefoonnummers mobiel blijft hij een correctie vragen zo ook het Nederlandse nummer omdat een Frans nummer nog niet aanwezig is.
  Ik vul dit in zonder de gebruikelijke 0 nullen ook omdat er geen ruimte is voor nullen.
  maar hij blijft dit vragen. Ik had als nieuwe klant een link toegestuurd gekregen maar blijft nu haperen op die nummers en weet iemand van jullie een RIB sleutel? Ik kan deze niet invullen maar het IBAN nummer wel. Geloof dat dit nu goed gaat … maar ben niet helemaal zeker.

  Met jullie advies en tips hoop ik verder te komen. Zo ook welke tarief ik moet kiezen!? En is een boiler echt een stroomvreter? Een lekkende koelkast in ieder geval wel die we hebben we bij de inboedel hebben overgenomen. Niet alleen Fransen zijn wat slim maar Nederlanders ook. Het zij zo, maar met jullie ervaring kan ik hopelijk het digitale formulier invullen.

  Merci
  Margriet.

  #190282

  Om met het eenvoudigste te beginnen: de moderne elektrische boilers (chauffe-eau) zijn uitstekend geïsoleerd en het stroomverbruik valt mee. Of een dag/nachttarief (option heures pleines / heures creuses) je jaaruitgaven voor elektra omlaag brengt valt nog maar te bezien: de vaste abonnementskosten zijn sinds een jaar of drie behoorlijk omhoog gegaan vergeleken met het basistarief. Individueel reken- en maatwerk.

  Je moet uiteraard ook aangeven hoeveel vermogen je geleverd wilt krijgen. In Nederland is dat vrij simpel: een basis abonnement wordt geleverd als enkelfase (35 ampère ) of driefase (3 x 25 ampère). In Frankrijk is er een abonnementssysteem met veel meer mogelijkheden: zie dit puissance souscrite overzichtje van de EDF. Op je hoofdschakelaar kun je aflezen wat er gegeven de reeds aanwezige bedrading maximaal geleverd kan worden. Een getal in een klein venstertje geeft aan waar die zg. disjoncteur de branchement op is afgesteld, minder mag namelijk ook. Een enkelfase type ziet er zo of zo uit, een wat oudere driefase uitvoering is dit type. En uiteraard terug te vinden op de facture EDF van de vorige eigenaar. De meeste Franse huishoudens komen makkelijk uit met een 9 kVA aansluiting, de zuinigen met 6 kVA, en met 12 kVA in monophasé heb je een ruim bemeten 60 ampère tot je beschikking. Standaard vraag hierbij: veel grote stroomverbruikers (elektrische verwarming?) aanwezig?

  Buitenlandse bankrekeningen en telefoonnummers, ze houden er niet echt van die Franse organisaties. Hoewel al decennia lang ook Amerikaanse software bedrijven vrij eenkennig zijn: hoe vaak ik niet heb geprobeerd een Nederlandse of Franse postcode in te voeren op hun registratie formulieren, of een non-USA telefoonnummer…..Terwijl juist deze branche bij uitstek gevoelig zou moeten zijn voor het gegeven dat software en internet zich weinig gelegen laten liggen aan slagbomen bij een grensovergang.

  Moeilijker, die weerbarstige software van de EDF, nog eenkenniger. De simpelste oplossing is gewoon een Franse bankrekening openen en een losse Franse prepaid sim voor je mobiele telefoon kopen. Maar het kan natuurlijk wel, alleen heeft dat wat meer voeten in de aarde, zie deze informatie. Wanneer er een regionaal hoofdkwartier van de EDF in de buurt is gewoon een afspraak maken en langs gegaan, gewapend met zoveel mogelijk documenten, paspoort, eigendomspapieren etc.

  Tot slot: ook op de website zelf staat nog het een en ander aan leesvoer gereed over de EDF aansluiting.

  #190277
   Margriet
  Bijdrager

  Hallo Rob,
  Dank voor je uitgebreide uitleg. Ik zal je adviezen uitzoeken.
  Momenteel ben ik in NL en na de 27 april weer terug in Frankrijk.
  Onze energiekast is niet verouderd zoals jij de foto’s laat zien en een factuur van de vorige bewoners zal waarschijnlijk niet lukken. Wij hebben een 35 ampère en 1 fase. We nemen het goedkoopste tarief of wat dan ook.
  Wij wonen niet permanent in Frankrijk dus een hogere rekening is niet wenselijk.
  Wanneer het niet lukt gaan we bellen om ons te aanmelden.
  Merci,
  Margriet

  #190278

  Nog een rekenhulp voor het uitzoekwerk, iets uit oud-archief van dit forum over de gevolgen van de EDF prijsverhogingen vanaf 2010 bij de keuze voor dag/nachttarief. Inclusief een niet werkende link naar een ander forum, maar deze werkt wel.

  #190279
   Margriet
  Bijdrager

  Rob ik heb eea gelezen maar dag en nacht tarief is denk ik niet haalbaar. Onze boiler zal niet de jongste zijn en opladen bij de doorsnee tarief. Welk tarief ik moet kiezen voor ons verblijf van ca 6 maanden door een groot gedeelte van het jaar, lijkt mij het goedkoopste tarief. Aanpassen kan altijd mochten we er langer verblijven. Er wordt veel met elektra verwarming gedaan lees ik wel op de links van jou. Hoe doen jullie het verwarmen en de houtkachels en elek. verwarming?

  #190280

  Ooit toen dat noch le dernier cri was en de electriceitsprijzen ongekend laag, vermoedelijk medio jaren 70 / 80, heeft de vorige eigenaar zijn kaarten geheel gezet op elektrisch verwarmen. Het geheel aangestuurd door een stevige controle unit: een zg. délestage systeem met analoge computertrekjes. Van een afstandje iets minder imponerend, want keurig ondergebracht in een groot model groepenkast. Grote accumulateurs van Olsberg (zie die overzichtsfoto) die zich tijdens de goedkope uren te goed doen aan electronen en de langzaam opgeslagen warmte dan overdag weer geleidelijk afstaan. In de slaapkamers de bekende wandradiatoren. Het huis is goed geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing. De nieuwe normen zijn aanzienlijk strenger geworden. Die ouderwetse accumulateurs hebben een aantal nadelen, zoek maar eens terug in het oud archief van dit forum, in de wandeling het Wannox-archief geheten.

  De slaapkamerradiatoren zijn gebleven – hoeven hoogstens een uurtje voor te verwarmen – en een stevige houtkachel van Vermont castings (de Encore) houdt nu de séjour en de daaraan grenzende vertrekken goed op temperatuur. De verdieping daarboven is ook behaaglijk: de tomettes worden langzamerhand warmgestookt door het plafond van de woonkamer daar beneden: et voila, een soort vloerverwarming. Op alle forums hier in Frankrijk, voor de Fransen zelf, de Britten, de Belgen of de Nederlanders, er is veel over te lezen. Een Nederlandse inleiding over verwarmen op deze website, hoofdstuk 12. Met onze kachel er ook bij, afbeelding 12.1-15. Om nog even een open deur in te trappen: voordat je gaat nadenken over welk verwarmingssysteem het zou moeten worden, eerst eens kijken wat je aan het verbeteren van de isolatie zou kunnen doen.

  #190281
   Margriet
  Bijdrager

  Rob ik heb mij er in verdiept en het is handige informatie, merci.
  Dat ik er moeilijk in kom digitaal bij de EDF is omdat ik nog geen bankrekening heb en dus geen rib.
  Je kunt op andere wijze ook betalen met een gratis nummer via creditcard.
  Maar tegen die tijd hebben we wel een banknummer. De rekening komen eens per twee maanden?
  Verder gaan we eerst met emmers cement de gaten dichten door het hele huis zodat er geen kieren en dieren naar binnen kunnen. isolatie van zolder o.a. en andere ruimte.
  dubbel glas is bijna overal aanwezig.
  de vieze troep van 30 jaar oud op zolder is echt een middeleeuws sprookje van spinnen webben.
  Groeten, Margriet

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account