Re: Zône rouge/bleu – inondation

#192739
 JSwaal
Bijdrager

Overkoepelend in Frankrijk is er http://www.prim.net/ (Prevention RIsques Majeures). Voor de eigen commune kan je kijken wat de risques zijn op http://macommune.prim.net/, en ergens in je eigen departement zijn er dan documenten en kaartjes te downloaden met “Zonage règlementaire PPRI”, het “Plan de Prévention Risques Inondation”. Nou, “mijn” huis staat dus voor de helft in een rood en blauwe zone.

Ik heb stoute schoenen aangetrokken en de mairie een mail gestuurd of ze aantekeningen hebben over schade aan de omgeving. (De eigenaar beweert dat het huis nooit is overstroomd.)

Er zijn nogal wat mensen (100.000 huizen in Frankrijk) die pas later in een zone rouge terecht zijn gekomen. Nooit in mensenheugenis overstroomd (naar verluidt), maar bij koop of verkoop merkt de notaire opeens op dat het pand wèl in een zone rouge staat, en of de koper daar maar mee akkoord wil gaan.

Ondertussen heb ik ook wat regeltjes gelezen, ze staan ook in de Loire link van Silex, die er ongeveer op neerkomen dat je géén nieuwe grond in de zone rouge mag gaan gebruiken. Niet met gebouwen, niet met hekken, niet met schuurtjes. Ook aan beplanting zijn eisen. Het gaat erom dat bij overstroming het water ongehinderd door kan. Ook elektrische installaties zijn eisen aan. Men wil gewoon geen extra gedoe in de zone rouge bij problemen. Ook herbouw van een weggespoeld of verbrand pand is niet toegestaan.

Hmm.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account