Re: Wetsvoorstel tot wijziging vrijwillige inkoopregeling AOW.

#198501
 OEVVD
Bijdrager

En beste mensen wat betekent dat nu in de praktijk en voor wie gaat er wel of niet iets veranderen.

Bij de vrijwillig voortgezette AOW betaling verandert er niets. Noch in de regeling, noch in de hoogte van de premies. Dat geldt dus voor EMIGRANTEN.

Bij de inkoopregeling in de AOW verandert er dus van alles. Dat geldt dus voor IMMIGRANTEN.

Hier zijn een paar voorbeelden – gewoon een paar plaatjes van verschillende situaties :

De vraag voor Jan met de pet is hoe werkt dat nou in mijn situatie ? En dan is het eigenlijk simpel.

1) Jan die al geemigreerd is en er vrijwillig AOW bijkoopt kan dat blijven doen en op grond van zijn gering inkomen kost hem dat 522 euro per jaar. Daar verandert er niets.

2) Piet die volgend jaar met vroegpensioen wil gaan en in Frankrijk of Spanje wil gaan wonen en die ook een minimum inkomen heeft hoeft zich ook geen zorgen te maken.
Hij zal zich ook nog vrijwillig 10 jaar lang voortgezet vrijwillig kunnen bijverzekeren voor de AOW – op grond van zijn geringe inkomen kost hem dat ook 522 euro per jaar.

3) Kees met de hoed die ook volgend jaar met vroegpensioen gaat maar die een bedrijfspensioen heeft van 30 Mille zou zich ook kunnen bijverzekeren maar hij zal wel gek zijn als hij dat doet. Zijn premie is zo hoog dat hij dat er nooit uitkrijgt al wordt hij 100.

4) Barend die nooit in Nederland heeft gewerkt – maar er wel tot zijn 23 ste heeft gewoond – kan zich niet meer indekken voor de AOW. Zou hij twee jaar in Nederland hebben gewerkt en bij elkaar 4 jaar in andere EU landen dan kan hij dat nog wel maar dat kost hem dan minimum 2400 euro per jaar. Dat krijgt hij er nooit uit.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende scenarios te bedenken. Maar in principe is er dus voor Nederlanders in andere EU landen die al geemigreerd zijn of die dat nog willen doen en dan de AOW vrijwillig willen bijverzekeren geen vuiltje aan de lucht.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account