Re: Wetsvoorstel tot wijziging vrijwillige inkoopregeling AOW.

#198505
 voogdj
Bijdrager

@OEVVD

“Hij zou die willen inkopen maar dat kan hij dus niet meer op grond van het feit dat nu in deze wetgeving staat dat hij 5 jaar in Nederland gewerkt moet hebben.”

dit is te snel:
ten eerste geldt art. 6 van Vo883/2004. Daar staat een samentellingseis in: tijdvakken van verzekering (en werken) elders binnen het grondgebeid dat bestreken wordt door de Vo883/2004 vervuld worden gelijkgesteld met Nerderlandse tijdvakken (dat had je blijkens je tweede alinea zelf ook gezien). Dus aan de twee duureisen (5 jaren verplicht ouderdomsverzekerd en 5 jaren werken) zal hoogstwaarschijnlijk voldaan zijn (voor de verzekering speelt een rol dat dit soms op werken gebaseerd is, soms op wonen). Tussen haakjes: op de SVB website staat het fout, zoals telefonisch de SVB al aan mij bevestigde.
ten tweede: hij mag niet inkopen over periodes dat hij elders in de EU (dus niet de overige EER-landen en Zwitserland??) verplicht verzekerd was. Hoe dat zit meld je verder niet, maar dat kan natuurlijk een ernstige beperking inhouden van zijn inkooprecht.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account