Re: wel of niet geaard stopcontact

#199243
 Michel L.
Bijdrager

Ik ben volledig akkoord met Jos le Conseiller. Je kan eenvoudig zelf controleren of je stopcontact verbonden is met de aarde, voor zoiets hoef je geen professional te zijn.
Maar als de vraag niet alleen dito stopcontact maar het hele aardingssysteem behelst, dan wordt dit wat ingewikkelder. Het zou namelijk kunnen dat je stopcontact wel correct verbonden is met het aardingsysteem, maar dat het aardingsysteem zelf niet OK is. Het einde van het aardingsysteem is een geleider in de aarde (draad of pin), die “verloren stroom” afleid naar de aarde. Dit uiteinde controleren op de kwaliteit van overdracht (m.a.w. een lage weerstand) vraagt speciale apparatuur. Mogelijk is de weerstand te groot, en dan deugt de hele aarding niet. Is dit uw vraag of gaat het enkel over het stopcontact?
Ik zou aanraden: controleer zelf de verbinding met de aarding in het stopcontact. Is die OK, dan is in 99,9 gevallen op 100 het probleem opgelost.
Wil je dan nog de 100% zekerheid hebben, laat dan de aardingsweerstand controleren. Belangrijker lijkt mij echter te controleren of alles delen van het electriciteitsnet beveiligd zijn door een verliesstroomschakelaar (interupteur différentiel). Dat is het belangrijkste inzake personenveiligheid. Is dit niet duidelijk, dan leg ik het graag wel verder uit

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account