Re: wel of niet geaard stopcontact

#199244

Bonjour,

Quote:
Quote uit Richard Halberstadt op 15/04/2014 11:36
Hallo Yana,

Wil je zeker weten of de elektriciteit in je huis goed is. Kun je beter een elektricien laten meten en kijken of het geheel correct is. Ik wil je niet bang maken maar, die kosten staan nooit tegenover een kortsluiting met brand. Met het oog op de huidige regelgeving qua elektriciteit en verzekering voor je huis moet dit in orde zijn.

M.vr.gr. Richard

Met alle respect, maar ik kan écht niet meegaan in die bangmakerij die tegenwoordig mode is, waarin men je het liefst een gediplomeerde elektricien wil aanpraten om een stekker aan een schemerlamp te zetten. Of een professionele loodgieter om een kraanleertje te vervangen, of een automonteur om de banden van je auto op te pompen.

Yana wil gewoon weten of de aarding van de stopcontacten in haar huis in orde is. Lijkt me heel verstandig en dat kun je prima zelf controleren met zo’n goedkoop metertje. Volslagen ongevaarlijk en probleemloos door iedereen zelf te doen. Helemaal niet nodig om daarvoor een fortuin te gaan uitgeven aan een Franse elektricien.

Overigens, als Yanna het huis recent heeft gekocht, is er veelal een diagnostic electricité voorhanden, waarin staat hoe het met de elektrische installatie gesteld is. Dus als er grote risico’s zijn op kortsluiting, brand, electrocutie of meltdown zou dat hierin moeten staan. Zo niet, ook geen aansprakelijkheidsproblemen met de verzekering, want dan heb je te goeder trouw gekocht.

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account