Re: Wat mis je in chambres dhôtes?

#195171

Bonjour Tessa,

Ik heb lang geleden hetzelfde gedaan, de nodige CdH´s bezocht om wat “bedrijfsspionage” te plegen zeg maar. Bovendien heb ik veelvuldig in FR hotels overnacht, van het laagste niveau (kamers werden ook per uur verhuurd) tot het hoogste (aan de Corniche in Cannes). Daarbij heb ik me ook wel een soort lijstje gevormd. Daar komt ie, in willekeurige volgorde:

 • Parkeergelegenheid. Een veilige liefst overdekte parkeergelegenheid voor de auto. Een liefst gesloten stallingruimte voor de (motor)fiets.
 • Zitgelegenheid. Een plekje waar je even lekker kunt gaan zitten. Bij mooi weer buiten, bijvoorbeeld een terrasje of eventueel een picknicktafel. Bij slecht weer binnen, bijvoorbeeld een zithoek of zitkamer of dergelijke. In elk geval een paar comfortabele stoelen met tafeltje op de eigen kamer.
 • Drinkgelegenheid. De mogelijkheid een koel drankje te kopen, desnoods uit een automaat.
 • Eetgelegenheid. Als er een keuze aan restaurants op loopafstand is heb ik niet zo´n behoefte aan TdH. In the middle of nowhere vind ik TdH daarentegen onmisbaar. Ik ga niet s´avonds in niemandsland nog wat te eten zoeken.
 • Leesgelegenheid. Het mooiste vind ik een boeken-of tijdschriftenrek waar je uit kunt halen wat je wilt en ook je eigen uitgelezen boeken of tijdschriften in kunt achterlaten. Ik heb dat meermalen meegemaakt en het was altijd leuk.
 • Zwemgelegenheid. Zelf geef ik niet zoveel om zwemmen, als er een zwembad is zit ik er liefst op een stoel met een drankje naast, maar mijn wederhelft is er dol op. Als er keuze is gaat ze voor het adres mét zwembad.
 • Slaapgelegenheid. Dat er een bed staat is natuurlijk vanzelfsprekend, of je daar ook in kunt slapen helaas niet. Dus een behoorlijke kwaliteit bedbodem, matras, beddengoed en kussens in plaats van zo´n FR kussenrol. En natuurlijk stilte, dus goede geluidsisolatie tussen kamers onderling en naar buiten.
 • Toiletgelegenheid. Een eigen toilet op de kamer. Met voldoende WC papier, alstublieft. En enige vorm van luchtverversing.
 • Douche/badgelegenheid. Een ligbad is voor mij niet onmisbaar maar voor mijn wederhelft wel. Een behoorlijke douche met een kop waar meer dan druppels uitkomen, die in de ingestelde stand blijft staan, die hoog genoeg zit voor mijn 1,90 meter, met voldoende warm water, en zodanig af te schermen dat niet de hele vloer blank komt te staan. Lach er maar om, maar aan deze douche-eisen voldoet 99% van de FR hotels dus niet.
 • Communicatiegelegenheid. Televisie, radio of telefoon hoeft er niet te zijn, maar wél een WiFi hotspot voor alle moderne mobiele gadgets zoals smartphones, tablets, phablets, netbooks en noem maar op.
 • Huisdiergelegenheid. Met name honden. Niemand kan je verplichten om ze toe te laten, maar wees van tevoren duidelijk. Als je geen honden toelaat, prima. Doe je dat wél, ook goed, maar realiseer je dat wij dan met onze Leonberger langs kunnen komen en dat gaat je niet onopgemerkt voorbij… 😀

Dit waren de belangrijkste. Mocht ik nog iets bedenken dan meld ik dat.

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account