Re: Verschillen tussen Kerstmis in Nederland en Frankrijk?

#190682
 bosbess
Bijdrager

Dag Petit Arbre en Timo, dat klinkt toch al heel anders. Waar het mij vooral om ging is dat Tessa een nieuweling is in ons forum. Uit haar bijdragen blijkt dat ze enthousiast is. In sommige andere forums is het bepaald niet ongebruikelijk om een stukje tekst te plaatsen en dan door te linken naar de eigen site om verder te lezen.

Dit alles tesamen maakte dat ik jullie reacties naar Tessa toe onnodig ontmoedigend vond voor iemand die hier net komt kijken. Zoals Ratatouille het hierboven verwoordt, is veel vriendelijker en toch duidelijk. En zoals Petit Arbre het nu schrijft ook. Ik vind dat we naar nieuwelingen toe wel iets aardiger kunnen zijn. Ze kennen de regels en de gewoontes nog niet, maar het is te waarderen dat ze met hun eigen inbreng en een nieuw geluid ons forum verrijken. Om ze dan te verwelkomen met alleen maar kritiek op de manier waarop ze iets plaatsen of schrijven, zonder op de inhoud in te gaan, gaat mij te ver. Ter vergelijking: in een ander forum heeft Tessa precies hetzelfde bericht geplaatst. Daar heeft ze er tig vriendelijke en inhoudelijke reacties op gekregen.

Petit Arbre: mijn opmerking over de rubriek Dagelijks leven, werken was uiteraard alleen gericht tot Jaap, die weer eens zo nodig moest wijzen op plaatsing in de verkeerde rubriek. Maar Tessa heeft haar bericht wel degelijk in de goede rubriek geplaatst. En ook als ze dat niet had gedaan, wat dan nog? Dat gebeurt regelmatig en ik vind het onnodig onaardig en onbeleefd om een nieuweling op die manier te verwelkomen.

En nu zou ik het toch wel leuk vinden om eens van jullie te horen hoe jullie en hoe jullie franse buren en vrienden kerst vieren. Het verhaal van Ingrid vond ik wel komisch. Ik vind namelijk dat Fransen niet alleen met Réveillon maar altijd zitten te schransen alsof ze wekenlang niets te eten hebben gehad. Ze zitten uren en uren aan tafel en onder het eten gaan de gesprekken voornamelijk over… eten en drinken. Ik voel me hier geweldig thuis, maar franse etentjes mijd ik zoveel ik maar kan.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account