Re: Sekse(on)gelijkheid in Frankrijk

#192196

De Franse vrouwen hebben niet de werk-revolutie meegemaakt zoals die in Nederland heeft plaatsgevonden. De vrouwen hebben in Frankrijk sinds het begin van de 20e eeuw altijd gewerkt, en ondanks het feit dat er nog steeds een tekort is aan in de crèche plaatsen, zijn de mogelijkheden vele malen groter, en vandaag de dag flink gesubsidieerd. Bij de “nounous”, municipale crèches, privé crèches, crèches gerund door de ouders zelf. De “crèches op de werkvloer” is recent, statistiek laat zien dat het werkt. http://www.ff-entreprises-creches.com/chiffres.html
De warme maaltijden tussen de middag voor de kinderen is van alle tijden, de naschoolse opvang ook, evenals de “kolonies de vacances”.
Dat de vrouwen afhankelijker zijn van de mannen? Ik geloof er niks van: een reden waarom de vrouwen hier werken is, dat ze zelf hun eigen retraite moeten opbouwen, en genereert ondertussen wel hun onafhankelijkheid.
En dat geniteurs verdwijnen, geen verantwoordelijkheid nemen en de monoparentale moeders(85%!!!) voor de gehele opvoeding van hun kinderen laat staan, ja daar mag inderdaad wel eens aandacht aan worden besteed.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account