Re: Ramen en luiken

#199562

Bonsoir Christian,

In mijn bovenstaande uiteenzetting spreek ik met opzet over de standaard “huis tuin en keuken” kwaliteit kunststof kozijnen. Dat zijn in principe de pure PVC kozijnen die je het vaakst tegenkomt. En die kennen de door mij genoemde nadelen.

Als je verder gaat zoeken ontdek je een veelheid aan wat ik noem “hybride” kozijnen die zijn opgebouwd uit een combinatie van materialen, waaronder hout/aluminium, kunststof/hout en kunststof/aluminium, zoals bijvoorbeeld deze produkten van Finstral.

Deze hybride kozijnen kunnen natuurlijk een passende oplossing vormen, en zullen in een aantal gevallen ook een aantal nadelen van de standaard kunststof kozijnen ondervangen. Echter, tot op dit moment schrik ik nog een beetje van de prijzen. Bovendien zijn dit fabrikantspecifieke systemen met het risico van verdwijnen van “jouw” fabrikant. Last but not least ben ik nog niet in alle gevallen overtuigd van de voordelen van dergelijke systemen ten opzichte van “gewoon” hout, met name waar het gaat om repareerbaarheid.

En ja, ik heb ook een aantal Velux dakramen met een aluminium buitenafwerking op een houten kern, maar ik vind een dakraam van een andere orde bouwkundige uitdaging dan een gewoon venster of luik.

Om die redenen blijf ik persoonlijk een voorkeur houden voor de ouderwetse houten kozijnen. Maar nogmaals, dat is mijn persoonlijk inzicht.

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account