Re: Open brief aan president Francois Hollande

#193498
 bosbess
Bijdrager

Het is nu juist de franse nationale beperktheid, Gautier, die maakt dat ze hier zo klagen. Dat doen ze in NL beter. Daar gaat het echt niet voorspoediger dan in LDF en de brief had ook door een NL student aan Mark Rutte geschreven kunnen zijn, maar er wordt veel meer begrip opgebracht voor de situatie waarin we nu eenmaal verkeren. Ook NL haalt de 3% norm niet en heeft uitstel gekregen van Europa. Precies zoals Emiel Roemer al voor de verkiezingen voorspelde, hetgeen hem toen algemene verkettering opleverde en hem de verkiezingswinst kostte. Maar in NL wordt, anders dan in LDF, de regering niet iedere maand de maat gemeten door de media, met de voorspelbare gevolgen voor de steevast direct daarop gehouden populariteitspeilingen. Fransen vergeten, de media voorop, dat er een wereldcrisis heerst, die niet in Frankrijk of in Europa is begonnen en daar ook niet kan worden opgelost.

Eén ding moet ik de jongedame nageven: ze legt niet alleen de schuld van de crisis bij de socialisten en bij Hollande, maar bij de hele politiek. De crisis is in 2008 begonnen en anders dan Hollande heeft de heer Sarkozy weinig gedaan om haar te stoppen, in tegendeel.

Hopelijk leert deze tweedejaars studente in de rest van haar studie hoe de wereld in elkaar zit en altijd heeft gezeten. Als dan nog steeds het voornaamste doel in haar leven rijkdom, een groot huis en kindertjes vormt, is de crisis wellicht een zegen voor haar. Laat haar maar eens gaan wonen en werken in landen waar ze zogenaamd geen last van de crisis hebben. Een tijdje in Afrika en Zuid-Amerika, of Bangladesh misschien? Daar is inderdaad geen crisis: óf ze hadden al niks en hebben dus niks te verliezen óf ze worden zwaar uitgebuit door hun slavendrijvers, die daarmee kunnen concurreren met onze economie. Als je daar werkelijk rondkijkt, dus niet als kaderlid van een multinational opgesloten op een compound, dan schaam je je inderdaad voor je onmetelijke rijkdom van iedere dag zoveel eten en drinken als je wilt, je fatsoenlijk kunnen kleden en een behoorlijk dak boven je hoofd hebben. En plezierig en goedbetaald werk. Dan kan ze daarna tevreden naar Frankrijk terugkeren en een van de door Hollande geschapen en nog te scheppen onderwijsbanen accepteren. Haar rijkdom aan levenservaring zal een verrijking betekenen voor de franse jeugd. Materieel zal ze er niet rijk van worden, maar ze zal er wel comfortabel van kunnen leven met haar kindertjes. En als ze toch nog steeds rijk wil worden, kan ze altijd nog de politiek in gaan…

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account