Re: Onze ervaringen met Franse makelaars

#193065
 ratatouille
Bijdrager

Grappig hoe je beschrijft -op je site- welke ervaringen je hebt met makelaars. Maar in de antwoorden van de makelaars zitten toch hele relevante waarheden. Dat buren goud waard kunnen zijn (zeker in het rurale gedeelte) is echt wel een argument. Zij kennen de buurt, de artisans, etc., zeker als je net komt kijken, en je ook nog wil verbouwen is een goede buur goud waard.

Verder de weerzin van makelaars om de coördinaten op te geven: ze zijn bang dat je direct zaken met de eigenaar gaat doen. Veel makelaars reageren dan niet meer.

Misschien is jullie aanpak succesvol op de lange duur, maar wellichtt moet je wel eens iets afwijken of aanpassen aan je plan. Beplanting neerzetten, overleg met de boer om land te kopen, overleg met de burgervader over je plannen etc. Het kost tijd, maar kan soms tot gewenst resultaat leiden.

Met voldoende budget(ruim)kan je meer en sneller resultaat halen, meer anders moet je soms iets ‘schipperen’. Daar zijn de Fransen goed in, en een paar buren die goedgezind zijn weten meer dan je denkt. (je kan natuurlijk contact hebben met buren verder dan 500 mtr)

En als laatste, de Fransen zijn conservatiever dan je denkt, zeker op het platte land waar je nu zoekt. Naakt vakantie houden is voor hen een vreemd begrip, en dan is 500 meter afstand niet eens zo ver.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account