Re: Niet te volgen politieke discussie

#194825
 OEVVD
Bijdrager

Mais non Mr Le Conseiller. U beledigt niemand. Maar al deze dingen zijn toch met alkaar verbonden ? En als we het dan gaan hebben over en niet te volgen POLITIEKE discussie dan kunnen we toch niet voorbij gaan aan die eindeloze niet te volgen en niet te betalen politieke discussie in het Europese parlement. En het feit dat onze eigen gekozen nationale parlementen niks meer te vertellen hebben. Het Europese parlement trouwens ook niet want de macht ligt bij de ongekozen EU Kommissars. Die geven dus hun Directieven en die hebben de landen maar op te volgen.
En deze discussie en de zijsprongen hebben toch al hun nut gehad want JP wist nog niet dat iedereen in Frankrijk verplicht wordt om zijn fosse sceptique op de Europese norm te brengen. En dat heeft niets te maken met aansluiting op riolering. Het gaat juist de “assainissement non collectif”. En als je websites wilt waar dat op staat dan zijn er wel honderd en als je Googelt op “nouvelles regles pour assainissement collectif” dan vind je die dus wel. Deze Europese norm is dus opgesteld door onze geliefde EU Komissars en moet in heel Europa toegepast worden.
En dus worden bijvoorbeeld ook mensen in Oost Europese EU landen gedwongen om hun installaties op deze EU norm te brengen en daar zelf voor te betalen hetgeen natuurlijk helemaal gekkenwerk is want die mensen verdienen nog geen tienduizend euro – wat dat geintje kost – in een jaar en velen zelfs nog in geen twee jaar.
Dus die steken twee vingers op naar Brussel. Trouwens de boeren hier ook – bij mij in het dorp is de gangbare mening “ze bekijken het maar nous n’avons pas les sous ” maar we hebben allemaal wel een keuringsrapport mogen ontvangen waarin staat dat we binnen 5 jaar onze installatie op de EU norm moeten brengen. En als je me niet gelooft dan wil ik je best een kopietje geven….
En deze hele toestand is op alle websites in geuren en kleuren beschreven en er is eindeloos over gepraat.
Dus als iedereen nu even op het FN gaat stemmen op 25 mei dan zijn we daar ook zo weer van af.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account