Re: Niet te volgen politieke discussie

#194820
 jako
Bijdrager

“Het afstemmen van die grondwet had ook geen enkele invloed op de contributie”
Dat is nu exact mijn punt. De kiezer stemt met een reden die helemaal niets met het referendum te maken had. Het was gewoon een proteststem, wegens die contributie maar inderdaad ook tegen het kabinet Balkenende. Daar gingen ook de discussies in de media destijds over en vrijwel nooit over de inhoud van de grondwet. Wilders destijds: “reduceer onze contributie met 90%”, niks over de grondwet zelf.

De verspilling is er, maar de hele EU begroting is maar een kleine fractie van de som van de individuele lidstaten. In 2014: 135 miljard Euro voor de gehele EU oftewel 1,06% van het BBP van de EU. Dat is net zo veel/weinig als het begrotingstekort van Engeland en slechts 1/3 van wat de Bank of England in 1 jaar uit het niets aan ponden heeft bijgedrukt.

Het klinkt als grote bedragen maar in het totaalplaatje zijn deze kosten verwaarloosbaar, terwijl de opbrengsten significant zijn. Dit soort berekeningen zie je echter niet in de media.

Het vrije verkeer zorgt er voor dat ook jij hier in Frankrijk mag wonen en werken en is de hoofdreden waarom de jongeren in de UK massaal wel pro-EU zijn: ze willen de vrijheid hebben om zich overal in de EU te kunnen vestigen en werken. Dit in sterke tegenstelling tot de oudere generatie, die wil slechts dat ‘buitenlanders’ in het buitenland moeten blijven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account