Re: Niet te volgen politieke discussie

#194793
 Taciturne
Bijdrager

Democratie is het niet als een meerderheid de wil oplegt aan een minderheid. Zoals in Frankrijk of Groot-Brittanië. Dat kiezers zich bedrogen voelen als uitersten met halfbakken compromissen gaan samenwerken zoals het huidige onzalige Nederlandse kabinet kun je op je Hollandse klompen aanvoelen. Maar deze samenwerking is een miskleun. Coalities kunnen werken, zoals Paars heeft bewezen door het CDA van het pluche te trekken alweer 25 jaar geleden en zoals het nog steeds werkt in Duitsland.

Ik word een beetje moe van het Euro-scepticisme, zoals één van de gewaardeerde scribenten met een onmogelijke nickname in deze draad debiteert. Met de argumenten die ik dagelijks langs zie en hoor komen, voornamelijk van blonde of geblondeerde types die het Volk met steeds dezelfde mantra’s proberen om te krijgen.
Het gaat helemaal niet om de economie. Het gaat om het waarborgen van vrede en stimuleren van samenwerking door onder meer onderlinge afhankelijkheid.

Ik zit hier al 15 jaar, ben volledig geïntegreerd, kan vrij reizen binnenn Europa, gemakkelijk geld overmaken, steeds dezelfde munt gebruiken, kopen waar ik wil, al of niet via internet en kan redelijk uit de voeten met de vier talen die ik spreek.

Steven

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account