Re: Niet te volgen politieke discussie

#194791
 jako
Bijdrager

Het is ook een veel te complexe vraag voor een referendum. Niet dat de gemiddelde kiezer te dom is, maar de gemiddelde kiezer is niet voldoende geïnformeerd. Het vereist een flinke investering in tijd om alle ins- en outs- te doorgronden en die tijd nemen mensen niet.

In Nederland werd de grondwet weggestemd vanwege de te hoge netto contributie door Nederland. Een valide punt, maar heeft helemaal niets te maken met de grondwet.

Overigens heeft Olli Rehn zojuist bekend gemaakt dat hij geen enkele reden ziet om Frankrijk opnieuw uitstel te verlenen voor het terugbrengen van het tekort omdat er geen onverwachte tegenvallers zijn. “In tegendeel, de eurozone heeft een economisch herstel doorgemaakt”

Manual Valls zal nu vermoedelijk gaan roepen dat hij de ongewenste bezuinigingen helaas moet doorvoeren: “het moet van ‘Brussel’. Zo kan ook hij weer net doen alsof het allemaal wordt opgelegd en zo Marine bleu in de kaart spelen.

Het is natuurlijk primair in het belang van Frankrijk zelf om het tekort terug te dringen voordat de situatie onhoudbaar wordt. In de oude situatie: geld drukken, devalueren, iedereen z’n spaargeld en pensioen kwijt en hernieuwde nieuwe nieuwe Franse Franken drukken: de visie van Marine bleu.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account