Re: Niet te volgen politieke discussie

#194788
 OEVVD
Bijdrager

Ja die discussies van Franse politici zijn niet altijd makkelijk te volgen. Maar uiteindelijk krijgen de kizers toch een duidelijke keuze als ze hun Président mogen kiezen. Dan gaat het toch links of rechtsom.
Toch wel functioneler dan de Nederlandse politiek waar niemend van te voren nog weet waar hij voor kiest. Want na de verkiezingen begint het uitruilen. Aan het einde waarvan de minderheid meestal de meerderheid dwingt tot iets wat die minderheid zelf ook niet eens wil. En dan wordt het nog gekker want dan is er weer geen meerderheid in de eerste kamer zodat er ook nog een soort gedoogconstructie met een deel van de oppositie opgezet moet worden. Dit alles leidt er dan uiteindelijk toe dat Nederland naar de pijpen danst van de zwarte kousenkerk.
Nee, dan de UK. Met de moeder van alle parlementen. Dat is nog eens spektakel. Maar daar kiezen de mensen ook voor iets en weten ze precies waar ze voor kiezen. Labour met Edje Milliband of de Tories met David Cameron – linksom of rechtsom – niks achterkamertjes politiek en uitruilen.

Maar over het één na grootste parlement ter wereld ( na dat van India ) hebben we het nog niet eens gehad). Een slaapverwekkende reus met maar liefst 766 parlementsleden. Maar goed dat de meesten alleen maar even komen om hun dagvergoeding op te halen en daarna snel weer verdwijnen. De rest heeft al zo veel moeite om de oogjes open te houden. Dit parlement wordt geleid door de Heer Martin Schulz. Deze figuur staat nu wel wat onder druk omdat hij een hele paragraaf uit de jaarstukken van 2012 heeft laten verdwijnen. Het was de 47 e paragraaf waar vernietigende kritiek werd uitgeoefend op het handelen van de Heer Barosso.
Nu maar hopen dat ergens in mei “the day of the reckoning” gaat komen. Is iedereen ingeschreven om mee te doen ? Op 22/5/2014 in Nederland – als je je in Den Haag hebt laten registreren of op 25/5/2014 in Frankrijk als je je hier voor de lokale en Europese verkiezingen hebt laten inschrijven.

Wat moeten we eigenlijk met dat Europese parlement ? We hebben er toch al één ? Wie maakt er nou de dienst uit ?

Bij de vorige verkiezingen was de opkomst belabberd – slechts 43 %. De mensen gingen meestal niet want ze vonden het niet de moeite waard. Ik hoop stilletjes dat er nu veel gaan stemmen. En dat het “no camp” massaal zijn achterban kan mobiliseren. Om dit tot een referendum te maken over de sluipende machtsoverdracht aan Brussel. En de onmetelijke schade die dat toebrengt aan Europa.

Ik voorspel dat in Frankrijk het Front National bij deze verkiezingen als de grootste partij uit de bus gaat komen gesteund door velen die gewoonlijk geen supporters zijn van die club

On va voir

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account