Re: Niet te volgen politieke discussie

#194869
 jako
Bijdrager

Hoe de 6e republiek vorm krijgt weet niemand, maar de politieke situatie in Frankrijk wordt steeds instabieler. De goedopgeleide jeugd verlaat het land om elders carrière te maken, de laagopgeleide jongeren hebben niets met de gevestigde politiek, hangen werkloos rond en verzetten zich tegen de maatschappij. Dat verzet groeit met de groei van het aantal werklozen en Frankrijk is nog niet eens begonnen met bezuinigen op overheidsuitgaven. 50 miljard is nog slechts een vaag plan zonder invulling.

De bevolking heeft geen idee wat de noodzakelijke bezuinigingen voor consequenties zal hebben en de politiek durft daarom nog steeds geen stappen te zetten, behalve met de pet langs in Brussel en daar weer smeken om nog meer uitstel tot het probleem vanzelf verdwijnt of verkiezingen het probleem voor de huidige politici oplost.

Deels komt dit door de debatcultuur waar het kop noch staart aan vast zit, zonder heldere probleemstelling en presentatie van mogelijke oplossingen. De bulk van de Franse bevolking begrijpt dan ook niet in welke diepe financiële problemen het land zit en stemt uitsluitend tegen, nooit ergens voor(tegen Sarkozy, niet voor Hollande).

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account