Re: Het gaat nog steeds niet goed in Frankrijk, onrust stijgt

#192359
 bosbess
Bijdrager

Laat ik nou helemáál niet bang zijn dat Wim gelijk heeft! Wat de taxe foncière betreft, kan ik gewoon even linken naar dit forumonderwerp, waar Wim ook al beweerde dat “het” niks nieuws is. Ik citeer de bijdrage van Anthonia:

“Er is wel iets nieuws te melden, namelijk dat er sinds 2012 een “plafond” is ingesteld naar inkomsten! Dit gold al voor de taxe d`habitation en nu dus ook voor de taxe fonciere! Je kunt 3 jaar na de aanslag nog een verzoek tot teruggave indienen. Met het formulier “cerfa 14770*01” vraag je voor 2012 terug en met “cerfa 14770*02” voor 2013! Zo te downloaden vanaf de site van de belastingdienst.Zie vooral de notities om te begrijpen dat iedereen die “2 parts” of meer heeft voor aangifte voor taxe sur le revenu al tot 34081,– mag verdienen om voor teruggave in aanmerking te komen! Het gaat dus echt om iets nieuws….- Demande de plafonnement de la taxe fonciere de l’habitation principale en fonction des revenus.-
Tonny”

Wat de werkloosheidscijfers betreft: anders dan Wim beweert en dan in de roltrap op de home-pagina staat, zijn voor het eerst sinds april 2011 (Sarkozy!) de franse werkloosheidscijfers in oktober gedaald, zie hier.

Dat de anti-cumul de mandats er komt is dus een pluspunt voor Hollande.

Het scheppen van onderwijsbanen heeft met werk en inkomen te maken, niet met de kwaliteit van het onderwijs, dat inderdaad op de schop moet.

De populistische kortzichtigheid ten top is te denken dat je alsmaar moet voortgaan de steeds schaarsere natuur en een gezond leefmilieu op te offeren aan nóg meer geld. Terwijl dit allemaal tijdelijke oplossingen zijn en er duurzame mogelijkheden bestaan, waar je op de duur toch naar moet overstappen. Maar eerst moet alles op, uitgeput en kapot zijn en dan gaan we eens over voor de hand liggende oplossingen nadenken. Héél erg dom en kortzichtig.

Inderdaad is het herstel van de franse economie niet aan Hollande te danken, maar aan het herstel van de wereldeconomie. Volledig mee eens. Daarom is ook de eerdere neergang van de franse economie niet aan Hollande te wijten. Simple comme bonjour.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account