Re: Fransen willen niet naar Duitsland

#194404
 Anoniem
Inactief

Zucht bosbess,
Ik heb deze gegevens van pole emploi, ik werk met die lui dus een telefoontje van drie minuten was genoeg.
Sinds januari is de smic weer een paar centen omhoog gegaan en betaald men 1430.22 bruto per maand.
Dat is 1122 euro netto per maand.
De chomage keert 939.53 euro uit.
Als bosbess het beter weet dan pole emploi in Aytre zij dat zo.
Overigens beweer ik niet dat je arme mensen nog armer moet maken, noch rijke mensen nog rijker.
Het verschil tussen werken en banken is te klein, en het is helemaal geen publieksgeheim dat er mensen zijn die het wel goed vinden zo, waarom zou ik gaan werken.
Het is ook geen publieksgeheim dat mensen een bepaalde tijd gaan werken om daarna weer de chômage in te gaan, en alle eerder genoemde voorbeelden in andere discussies zijn eveneens geen publieksgeheim, net zo min als het feit dat men het bizar vind dat in Nederland gecontroleerd kunt worden op zwart werken, schending van de privacy heeft dat hier.
Soms moet je maatregelen treffen om in een betere situatie terecht te komen, dan kun je twee dingen doen a- de lonen optrekken, of b- de uitkering verlagen.
De lonen optrekken zal gedeeltelijk helpen, echter alleen als je de uitkering niet mee omhoog laat gaan, want volgens dezelfde meneer bij pole-emploi heeft iemand met een salaris van 2000 euro netto slechts 550 euro meer als zijn buurman die uitslaapt.
De uitkeringen laten dalen is mijns inziens de enige manier om die vele duizenden die niet bij de bushalte van bosbess staan te wachten een duwtje in de rug te geven werk te gaan zoeken.
Wel stel ik voorop dat ook het bedrijfsleven aan verandering onderworpen moet worden, ondermeer dor het ontslagrecht te versoepelen zodat we niet met angst en beven zitten te kijken of we toch niet die ene aan moeten nemen of niet.
Het beschermen van uitkeringen heeft nog nooit geleid tot een goede oplossing, en dat zal het ook nooit doen ook.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account