Re: Formulier AXA banque

#196465
 Gautier
Bijdrager
Quote:
Quote uit Rimke op 26/08/2013 23:57
Ted, volgens mij willen ze gewoon weten of het daadwerkelijk om een vakantiehuisje gaat en volstaat een factuur van de energie-leverancier in je vaste woonplaats en een telefonie-factuur.

Het heeft niet meteen met een vakantiehuis te maken hoor. Banken (niet alleen Franse) hebben de plicht jaarlijks na te gaan of u fiscaal ingezetene bent of niet (heeft onder andere te maken met de toenemende verplichtingen om financiële gegevens aan andere landen over te maken). Als u dus een rekening opent met een buitenlands adres, gaan ze jaarlijks na of die gegevens nog altijd kloppen. Alleen stel ik vast dat bepaalde banken daar net iets pedanter in zijn dan andere. Toen ik indertijd mijn Franse rekening opende, moest ik bij opening één maal mijn buitenlandse belastingaangifte laten zien, en dat was het dan.

Bosbess, het Franse web zit vol vervelende links naar commerciële websites allerhande, maar eindelijk een goed overzicht gevonden van banken. Hier vindt men een overzichtje van de internetbanken (‘banques en ligne’): http://www.cbanque.com/tarif-bancaire. Er zijn er inderdaad een aantal bijgekomen.

Als ik de ranglijst van de goedkoopste banken vraag voor een klassieke korf produkten, dan blijken er echter slechts een paar ook helemaal gratis te zijn: http://www.cbanque.com/tarif-bancaire/comparatif/offre-groupee-services.php
‘T is in ieder geval al een hele vooruitgang. Voor Boursorama en Fortuneo in de vroege jaren 2000 de markt openbraken, was er helemaal niks gratis.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account