Re: Buurman vertrokken naar onbekend adres

#202195
 robert2cv
Bijdrager

Dank voor de antwoorden allemaal. De afstand tussen Sardieu en mijn huis is ongeveer 2,5 uur rijden. Het grootste gegraven gat is ca. 5mx5mx1,5m (lxbxh) en er is een geul gegegraven naar dit gat van ca. 20m lengte. Geen zaken die jezelf met een schep dichtgooit.

Er is inderdaad een recht om af te vloeien op mijn grond (servitude). Alleen is mijn buurman gaan graven zonder overleg en ook in mijn afwezigheid. Toen ik er achter kwam heb ik met hem de afspraak gemaakt dat het vloeiveld op een andere plaats zou komen. Ik heb in de toekomst voor mijn fosse setique de ruimte nodig voor het vloeiveld (daar waar nu het gat is gegraven door de buurman).

Buurman staat in het hameau bekend als profiteur (wilde de stal gebruiken van een buurvrouw voor 1 schaap, maar kwam met 20 schapen, wilde een betonmolen lenen voor een halve dag, maar dat werd een maand, zonder communicatie, etc.).

Via zijn facebook pagina krijg ik geen contact met de buurman. Mijn gevoel zegt dat hij de boel de boel wil laten. Naast het gat, ligt op mijn terrein ook nog bouwmateriaal van de buurman.

De brand is in januari 2013 geweest en via buren heb ik begrepen dat de grond te koop staat (kan ik niet vinden bij makelaars websites) en dat de buurman er zeker niet zal terugkeren om er weer te gaan wonen. De tijd voor het oppakken van het normale leven zou toch wel voorbij kunnen zijn.

Wat ik zou willen weten is welke maatregelen ik kan nemen om de buurman de gaten weet dicht te laten maken of hoe ik dit (juridisch) kan afdwingen. Daarnaast las ik iets dat Le Mairie een document moest verstrekken tbv zijn brandverzekering, hoe werkt dit precies? Dan hoop ik wel dat hij de verplichte huisverzekering heeft.

Ik kan mij voorstellen dat op termijn er ook gevaar bestaat voor mijn passanten en mijn huis door stenen die uit de muur vallen (dak is weg en er loopt hemelwater in de en pierre muren).

Alvast bedankt en gr.

Robert2cv

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account