Re: Bedreiging Nederlandse pensioenen

#198221
 HP
Bijdrager

@Pijpe: ben jij soms aangesteld tot moderator of ben jij wellicht het mannetje met de dikke zwarte pen. Dat mannetje maakte vroeger in Indonesia alinea’s zwart in mijn E.Asian Economic Review. Je bevindt je overigens ook in goed gezelschap van de EU politiek, die het liefst alle blogs zouden willen stoppen, omdat ze ‘onrust zaaien’.


@Bosbess
: in jouw verhaal lees ik niets waar ik tegen ben of waarvan ik vind dsat jij dat niet goed doet.. Ik lees de pit en de kracht die goed bij jouw (en mijn) leeftijd past. Alleen de uitgesproken negativiteit in jouw reacties staat mij en anderen tegen. Je wordt door NL geen oor aan genaaid. Heb je nooit eerder bedacht, dat wat ons werd beloofd onbetaaldbaar zou worden? Ik heb zelf het grootste deel van mijn inkomen gespaard om nu een onafhankelijke oude dag te hebben, d.w.z. niet afhankelijk van het ABP, de AOW en de belastingen. Zo heb ik uit voorzorg in mijn huis in amsterdam een lift laten inbouwen, om de woning generatiebestendig te maken. Nu heb ik hem nog niet nodig, maar als het zover is, dan moet hij er zijn. Het alternatief was om naar een appartement te verhuizen, maar dat wilden wij niet. Ik hoor nu zo vaak mensen zeggen dat ze ervoor tekenen om 120 jaar te worden. Zelfs als dat zou kunnen is dat economisch onmogelijk. Dan zou je tot je honderdste (minstens) moeten werken. Maar dat zou je toch niet willen. Ik blijf het ook onmogelijk vinden, dat wij zoveel rechten menen te hebben op medische zorg, waarbij bovendien nog de drion pil niet is toegestaan. In Frankrijk neemt het geaccumuleerde tekort op de zorg al astronomische vormen aan.
Bedenk wel, dat het geheel een probleem is waar een hoop partijen door geraakt worden. Met name de jongere generatie staat kritisch tegenover de verworven rechten van de oudere generaties. Wil je hun steun niet verliezen, dan zul je je wat bescheidener moeten opstellen, want uiteindelijk, zullen zij het moeten betalen. Iemand zei hierboven, dat de jongere ouderen (waaronder de babyboomers), de vruchten plukken van een politiek die zij zelf hebben opgesteld, maar dat de rekening gaat naar de generaties daaronder. Jij bent boos, omdat het allemaal wat tegenvalt, terwijl de NL-policymakers, voor zover die goed bezig zijn, proberen de lasten en de lusten zo goed mogelijk te verdelen.

Bosbess, laat in 2014 jouw leven niet vergallen door jouw woeden en het gevoel dat iedereen met onbegrip en jaloezie naar jouw situatie kijkt. Bedenk ook, dat er velen zijn, die lang in Frankrijk, Spanje en/of Italie hebben gewoond en die ervoor hebben gekozen om terug te gaan naar hun roots. Het zijn alleen maar de onnozelen, die jaloers zijn op jouw paradijsje in Frankrijk, maar daar nooit gewoond hebben (zeg maar de Ik Vertrek mensen). Ik en vele vroegere bezoekers van deze site zouden niet meer terug willen naar La Douce France. Misschien was het mij overigens beter bevallen als ik niet zo Angelsaksisch ingesteld was. Ik denk bijv. met meer liefde terug aan mijn jaren in London en Singapore dan aan mijn jaren in Frankrijk, terwijl ik toch als jongmaatje begonnen ben in Parijs, in de tijd van De Gaulle. (Ik heb toen de mei revo’s nog meegemaakt in mei 1968).

Volgens het boedisme het niet gelukkig zijn alleen maar ligt aan je eigen verlangen naar meer aardse goederen, en niet aan het ontbreken daarvan.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account