Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194231
 bosbess
Bijdrager

Uiteraard hoopte ik al op enig deskundig tegen-commentaar. Mij als leek klonk het allemaal heel plausibel in de oren. Maar het is zeker niet zo dat de auteur, Jean-Luc Gréau, faliekant tegen de EU is. Wel is hij van mening dat de lidstaten zelf nu vrijwel machteloos zijn geworden om zelf indien nodig in te grijpen. Hij noemt bv het voorkomen van acties van (buitenlandse “prédateurs” (raiders oftewel bedrijfsovervallers), waartegen regeringen niets meer kunnen ondernemen.

Hij vindt de EU een goede zaak maar puur als katalysator, niet als dictator die alle macht naar zich toetrekt (de termen zijn van mij). Ook is hij niet tegen de euro, maar hij is het oneens met de basis waarop de omwisseling van nationale munteenheden naar de euro heeft plaatsgehad en de uiteindelijke gevolgen ervan.

Zelf vind ik het een verhelderend srtikel over een stukje franse geschiedenis en de verschillende presidenten van de laatste 40 jaar, over de rol die ze hebben gespeeld in de eenwording van Europa en hun motieven daarbij. Ik ben altijd een warm voorstander van Europa geweest, maar de laatste jaren komt er wel enige twijfel bij me boven of alles niet een beetje uit z’n krachten groeit en te snel en te rigoureus wordt doorgevoerd. Dat begon eigenlijk met het ineens toelaten tot de EU van een aantal financieel en economisch zwakke oost-europese staten. Ook ondervond ik als gepensioneerde door emigratie naar LDF aan den lijve hoe krom de zogenaamde “vrijheid van personenverkeer” binnen de EU is geregeld. En als je dan bv even kijkt naar het miljoenen euro’s verslindende circus dat zich maandelijks afspeelt doordat het voltallige Europese Parlement (met aanhang van medewerkers en goederen) van Brussel naar Straatsburg en vice versa wordt verhuisd, het krankzinnig megalomane gebouw dat daarvoor in Straatsburg is opgericht en dat vier dagen per maand zogenaamd wordt “gebruikt” en verder leegstaat, dan begin je als normaal mens toch te twijfelen. Zie het volgende filmpje van Tom Staal:

Ook RTL Duitsland besteedde aandacht aan de praktijken van leden van het Europees Parlement die de regels misbruiken om hun ongelooflijke salarissen en onkostenvergoedingen nog eens met 300 euro per dag aan te vullen:

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account