Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194253
 HP
Bijdrager
Quote:
Quote uit bosbess op 26/07/2013 07:33
Ik kijk als patiënt en heb dus de (beperkte) visie van de gebruiker. Ik dank de hemel dat ik verlost ben van de lange NL wachtlijsten. En ik ben blij met artsen die, anders dan in NL, er voor de patiënten zijn en niet op de stoel van de politiek gaan zitten. De taak van artsen is namelijk ziektes voorkomen en genezen, niet om financiële politiek te bedrijven. Zoals een goede advocaat er enkel en alleen moet zijn voor de verdachte en niet voor het maatschappelijk belang of welk ander belang dan ook. Daarvoor heb je officieren van justitie……


@Bosbess

1. Je hebt inderdaad de beperkte visie van een gebruiker.
Die beperkte visie is dan ook gebaseerd op beperkte waarnemingen.
Ik heb alleen vertrouwen in artsen, die nadenken over de zorg in het algemeen en die niet het prijskaartje maatschappelijk proberen op te rekken. Juist de medische beroepsgroep moet zorgen dat de zorg betaalbaar blijft. En aandacht voor de patient? Alsof het allemaal niet op kan. Over x jaar is het potje leeg. Ik heb best wat ervaring met serieuze gezondheidsproblemen. Ik heb zowel in NL als in FR nooit land hoeven te wachten op opname, zelfs niet in het AMC.

2. Ken je de overtreffende trap van ‘kleine leugens, grote leugens? Inderdaad ja, Statistieken. Je kunt met statistiek alles bewijzen wat je wilt

3. Zie als voorbeeld waar slechte definitie toe lijdt: Minimum loon, waarvan ik een tegenstander ben. Vroeger kende men de uitdrukking: ‘hij of zij is een goede werker’ Ik heb in mijn familie een tak, die verstandelijk beperkt zijn. De pater familias van die tak is kort geleden op 85 jaar overleden. Zijn nageslacht zijn allemaal zwakbegaafd, maar zowel hij als zijn kleinkinderen worden beschouwd als goede werkers. Ze hebben allemaal meer dat het officiële minimum loon verdiend en zijn nog nooit werkeloos geweest: het zijn goede werkers. De pater familias heeft een groot deel van zijn leven in een wasserij gewerkt. Hij was als arbeider veel gevraagd. Hij bracht zijn loon makkelijk op door het werk dat uit zijn handen kwam. Maar je kunt van een onderneming niet verwachten dat zij de gebreken (vooral karakter gebreken) van de bevolking financieel gaan compenseren. Werkgevers hebben er geen behoefte aan om hun werknemers veel minder te betalen dan de opbrengst van hun arbeid. Scrooge was een fictieve figuur uit de 19-de eeuw.
Minimum loon heeft naar mijn mening alleen te maken met situaties waarin de werknemer minder verdient dat de waarde van zijn arbeid. Maar de arbeidsmarkt in de 21ste eeuw is mondig genoeg en maakt deze regulering overbodig. Het is dus meer een arbeidsmarkt politieke maatregel, mat name om laagwaardig werkgelegenheid tegen te gaan, en wel om de distributie van de overige productie factoren te reguleren. Dan is het zinvol, zolang je blijft bedenken, dat het wreed is voor de minder gave appeltjes in Rood Kapje’s mandje.

Kortom Bosbes, maar met alle respect: ik ben het volledig en met alles oneens.
[/quote]

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account