Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194236
 Anoniem
Inactief

Peter, er wordt hier gediscuseerd over de smic in Frankrijk, niet over de leuke dingen.
Als je het over leuke dingen wilt hebben heb ik er ook genoeg, maar start dan een ander draadje.
Ik generaliseer niet, en nee ik heb niet alle miljoenen fransen gesproken, maar iedereen die ik spreek zegt allemaal, of vraagt allemaal, zijn de loonkosten in nl dan zoveel lager?
Waar ligt het dan aan als het niet aan de loonkosten ligt zoals “men” beweert?
Waarom hebben we dan zo’n hoge chomage?
Waarom hebben we dan zo’n lange wachttijd op de aannemer?
Generaliseren? hoe vaak is hier op deze site niet het probleem langs gekomen dat de aannemer niet op komt dagen?
Ik benadruk dit op basis van de tva verlaging van de horeca, wat op een fiasco is uitgelopen, ik weiger te geloven dat als de smic omlaag gaat er opeens een heleboel banen bijkomen.
De wonderen zijn de wereld niet uit, zeg nooit nooit, maar ik ben bang dat als je de smic vrij laat zodat een baas kan betalen zoals Hans zegt, je onderbetaalde werknemers krijgt die nu al moeite hebben met rondkomen.
Ik heb, en wederom, ik generaliseer niet, al eerder melding gemaakt van mensen die echt willen werken, maar te weinig verdienen om er de afstand voor af te leggen, en die slapen doordeweeks in een park in hun auto.
Je kunt je ogen sluiten, je kunt zeggen eigen schuld, als je dertig kilometer van je werk zit moet je maar dichterbij werk zoeken, waar dan?
Er is geen werk, en als dat kleine beetje wat er is dan ook nog tegen een laag loon moet denk ik dat je verkeerd bezig bent.
Verklaar me dan eens Peter, waarom staan zes van de tien fransen rood zoals op de homepage is vermeld?
Ik leer graag, maar ik kan me niet voorstellen dat dit mensen zijn met een flink inkomen.
Peter, google eens, er zijn zelfs mensen met de smic die niet praten over leven met smic, maar over overleven met smic.
Jij vind 500 euro per maand veel ? wat eet je dan, ouwe kranten, en leef je onder een brug?
Kom nou toch zeg, ga ’t zelf eens een poosje proberen zou ik zeggen.
Ben het met je eens als je het over jongeren hebt die nog bij de ouders wonen, dan zou je best een beetje kunnen knijpen, maar ook dan.
Mijn leerling staat de helft van zijn salaris af aan papa en mama, omdat ze niet genoeg verdienen (hypotheek, twee schoolgaande kinderen, twee auto’s)
Natuurlijk zijn er gebieden waar je waarschijnlijk met minder rond kunt komen, je huurt voor een paar euro een huisje, je hebt werk, ’t gaat allemaal, maar over de hele lap van Frankrijk, hoeveel zijn dat er?
Ik zou graag willen dat de smic kon zakken, ook voor mij zou het beter zijn, ik zou er zelfs een extra leerling voor aan kunnen nemen, maar ik ben niet Frans, ik hoef geen geld te verdienen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account