Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194221
 HP
Bijdrager

@Bosbes: ja minimumloon voorkomt misschien uitbuiting, maar daar geloof ik zelfs niet in. MISSCHIEN, wel voor de geestelijk en/of lichamelijk minderbedeelden, maar ook dat is waarschijnlijk fictie, die worden toch echt niet aangenomen voor een te hoog (minimum) loon. Die komen dus in de goot terecht. Als ze wel wat kunnen, dan hebben ze geen problemen. We hebben door de vergrijzing een blijvend tekort aan arbeid. Zie maar hoe de Spaanse en Griekse jongeren naar NL en Duitslamd worden gelokt. Mensen met een opleiding, geen ongeschoolden. De lonen van die mensen zin zeker geen minimumlonen.


@Cees

Je kunt niet zomaar de prijs van de Peage omlaag gooien terwijl die particuliere investeringen zijn, die moeten rendement opbrengen.Ze zijn helemaal niet van de Franse overheid. Velen van ons hebben centimetertjes Peage in hun pensioenvoorziening zitten.

In het laatste deel heb je het erover, dat er betere arbeidsverhoudingen moeten woden gecreerd en dat er vooral veel moet worden gecontroleerd. Moet dat altijd door de overheid worden gedaan? Ik dat de werknemers en hun vakbonden zich principieel negatief opstellen. En ik zou dan als werkgever zeggen F*ck You

In het algemeen zijn er meer problemen dan oplossingen, maar het duurt onze tijd wel uit, hoop ik.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account