Reageer op: hoe kieren dichten?

#213254
 le bricoleur
Bijdrager

Beste Lidy,
ten eerste gefeliciteerd met uw ‘bouwval’ van 1508!

Bij een huis uit die tijd kan men er zeker van zijn dat de stenen met zand en leem op elkaar gezet zijn. Als test kan men een beetje van dat voegmateriaal eruit krabben; als het met een beetje water weer een soort pasta vormt die na een paar dagen hard is, dan is het zeker leem (want kalk die een keer afgebonden heeft en dan gepulveriseerd is bindt nooit meer af).
Ik zou de bovenkant van de muren met kalkspecie repareren en daaraan een beetje leem toevoegen, als die bij jullie in de buurt voorkomt. Zie ook mijn verhaal over muren voegen.
Bij de rand van de zoldervloer zou ik eerst een plank plaatsen die de contour van de muur zo goed mogelijk volgt, zoals hier aangegeven. Op deze plank zou ik een tweede als plint zetten, op een zekere afstand van de muur. In de kier tussen deze plank en de muur zou ik stukken schuim-buisisolatie stoppen; die bestaat voor buizen van 10 tot 28mm, men kan dus die afmeting kiezen die net past. Zie mijn schets.

Wij hebben bij onze zolderverbouiwing de spleet tussen muurkroon en dak open gelaten, voor goede luchcirculatie onder het dak – de zoldervloer is geïsoleerd tegen de woonruimte. Zie ook hier afb.6.

Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account